ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Προβληματισμός για την «έκρηξη» κρουσμάτων – Τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Infographic Κορονοϊός 17 Αυγούστου
Ανησυχητικά τα δείγματα για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, αλλά και η μεγάλη διασπορά στην Ελλάδα, ανησυχούν τους ειδικούς. Τι έδειξε η ανάλυση των λυμάτων για το ιικό φορτίο. Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Τα κρούσματα παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση και η «έκρηξη» στα νούμερα που ανακοίνωσε την Τρίτη (17.08) ο ΕΟΔΥ, μόνο θετικό σημάδι για το μέλλον δεν συνιστά.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 4.206 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ενώ καταγράφηκαν επιπλέον 16 θάνατοι με τον αριθμό των διασωληνωμένων να ανεβαίνει στους 258. Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξακολουθεί να παραμένει υψηλός, καθώς ξεπερνά καθημερινά τους 200 το τελευταίο επταήμερο και αυτό προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία ενόψει και της επιστροφής των αδειούχων στις πόλεις αλλά και του ανοίγματος των σχολείων. Αν η διασπορά αυξηθεί κι άλλο, τότε θα τεθεί ξανά το «καυτό» ζήτημα της αντοχής του συστήματος υγείας.

Άλλωστε, σε όλη τη χώρα πλέον καταγράφονται πάρα πολλά κρούσματα. Πάνω από 50 περιφέρειες την Τρίτη είχαν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, με την Αττική να «αγγίζει» τα 1.000 καθώς κατέγραψε 969 νέες μολύνσεις. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε και η Θεσσαλονίκη με 323 κρούσματα, ενώ σταθερά προβληματική παραμένει η Κρήτη η οποία είχε 470 νέες μολύνσεις σε ένα 24ωρο.

Αναφορικά με το ιικό φορτίο που ανιχνεύεται στα λύματα μεγάλων πόλεων, η ανάλυση της εβδομάδας 9 ως 15 Αυγούστου άφησε… ανάμικτα συναισθήματα. Ναι μεν στις οκτώ από τις δέκα περιοχές ελέγχου υπήρξε είτε σταθερότητα, είτε ελαφρά μείωση, από την άλλη όμως εκεί όπου καταγράφηκαν αυξήσεις τα αποτελέσματα ήταν εξόχως ανησυχητικά. Ειδικότερα για τα Χανιά όπου τελούν υπό καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων, το +103% είναι ιδιαίτερα υψηλό, όπως στα όρια του τρομακτικού κινείται το +260% των Ιωαννίνων…

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κερατέα: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση και συναγερμός - Μάχη στα Βίλια, καταγγελίες εμπρησμών