ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κερατέα: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση και συναγερμός - Μάχη στα Βίλια, καταγγελίες εμπρησμών

Φωτιά στην Κερατέα
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην περιοχή της Λαυρεωτικής
InTime

Φωτιά – Όλες οι ειδήσεις: Λίγη ώρα μετά τις 16:30 της Τρίτης (17.08) μια μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Κερατέας σήμανε συναγερμό σε πυροσβεστική και κατοίκους. Συνεχείς μάχες με το πύρινο μέτωπο και στα Βίλια.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις από το πρωί της Τετάρτης (17.08) στο μέτωπο της Κερατέας, το οποίο είχε οριοθετηθεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες ωστόσο έμεναν σε καίρια σημεία για αυτό ακριβώς τον λόγο. Μια νέα αναζωπύρωση κοντά στη Σιντερίνα ξέσπασε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους αλλά και σε όσους επιχειρούν.

Αμέσως τόσο οι επίγειες δυνάμεις, όσο και τα εναέρια μέσα, κινητοποιήθηκαν έτσι ώστε η νέα αυτή εστία που ξεπετάχτηκε μέσα στο ήδη καμένο έδαφος να μην προχωρήσει και φτάσει σε σημείο όπου υπάρχει καύσιμη ύλη. Αυτό θα έδινε διαστάσεις στην πυρκαγιά και θα προκαλούσε νέα προβλήματα.

Συνεχίζεται η μάχη στα Βίλια

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αναφορικά με τη φωτιά στα Βίλια, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε τρία μέτωπα και καίει πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας, στο τμήμα από Παλαιοχώρι, 'Αγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα, αλλά η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, που εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στα Βίλια έχει σπάσει σε τρία μέτωπα, η κατεύθυνση του ενός -γεωγραφικά- είναι προς τα Μέγαρα, το δεύτερο είναι σε ένα ύψωμα πριν το όρος Πατέρα και το τρίτο με κατεύθυνση προς την Οινόη», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ έκανε γνωστό ότι και στα τρία σημεία επιχειρούν εναέρια μέσα.

Το στοίχημα των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν είναι να προλάβουν κάποια μεγάλη αναζωπύρωση τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι τις 18.00 που ανεβαίνει η θερμοκρασία και δημιουργεί κινδύνους για ταχύτερη εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής στην περιοχή πνέουν ασθενείς άνεμοι, μέχρι 3 μποφόρ, γεγονός που δημιουργεί ελπίδες για οριοθέτηση της πυρκαγιάς εντός τις ημέρας. Σημειώνεται ότι το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Αρχηγός του Π.Σ. αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης που βρίσκεται στο πεδίο, ενώ επιχειρούν και πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις με την συνδρομή του στρατού και μηχανημάτων, ενώ τη δύσκολη δουλειά στα δύσβατα σημεία έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα.

Καταγγελίες εμπρησμών από τους κατοίκους

Στην περιοχή των Βιλίων, αξίζει να σημειωθεί πως η πεποίθηση των κατοίκων είναι ότι η φωτιά αποτελεί ξεκάθαρα προϊόν εμπρησμού.

Ένας από τους ανθρώπους που έφτασε πρώτος στο σημείο, ιδιοκτήτης κτηνοτροφικής μονάδας σε πολύ κοντινή απόσταση, εμφανίστηκε σίγουρος πως πρόκειται για εμπρησμό. Ο κ. Κώστας Ρούσσης, μίλησε σχετικά στην κάμερα του Newsbomb.gr:

Στο μέτωπο των Βιλίων βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο δημοσιογράφος του Newsbomb.gr, Αλέξανδρος Καλαφάτης, και μεταφέρει όλες τις πληροφορίες, καθώς και φωτογραφίες και βίντεο, από τη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Σοκαριστικό βίντεο - Άνδρας εγκλωβίζεται στις ρόδες αεροπλάνου και βρίσκει φρικτό θάνατο