ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Από εδώ ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια - Στο σημείο ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Από εδώ ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια
Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Από εδώ ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια

Φωτιά: Στα Βίλια με στελέχη της Διεύθυνσης Εμπρησμών είναι από το πρωί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέφανος Κολοκούρης.

Στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά στα Βίλια βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης με στελέχη της Διεύθυνσης Εμπρησμών.

Σημειώνεται ότι όπως τόνιζε και το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το πρωί της Τρίτης «κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών στην Λαυρεωτική και στα Βίλια».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη καταγγελία για εμπρησμό έγινε χθες στο Newsbomb.gr από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά.

Το ίδιο ανέφερε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή Online και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης, λέγοντας πως υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας είδαν ένα λευκό αμάξι με φίμε τζαμια συγκεκριμένης μάρκας από το οποίο πέταξαν κάτι και αμέσως μετά δημιουργήθηκε κάψα στο σημείο.

«Οι ενδείξεις που είχαμε ότι η πυρκαγιά είναι εμπρησμός, γίνονται αποδείξεις», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης το πρωί της Τρίτης.

Εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ: «21 συλλήψεις για εμπρησμούς - Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για Βίλια, Κερατέα»

Σε 21 συλλήψεις και 142 προσαγωγές και τις συλλήψεις για εμπρησμούς έχει προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ, τις τελευταίες ημέρες, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Απόστολος Σκρέκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για τις φωτιές των τελευταίων ημερών είπε πως «μια εβδομάδα αργότερα περίπου, μπορούμε να μιλήσουμε συνολικά για τον αριθμό των προσαγωγών και συλλήψεων που έχουν γίνει στην επικράτεια. Πρόκειται για 164 προσαγωγές, εκ των οποίων έχουν γίνει 21 συλλήψεις».

Και όπως σημείωσε, «μόνο στην Αττική που ήταν και τα περισσότερα μέτωπα, είχαμε 11 συλλήψεις και 142 προσαγωγές», τονίζοντας πως, για τις πυρκαγιές στα Βίλια και την Κερατέα, «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την Κρατική Ασφάλεια και από τους άνδρες των Ειδικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος».

«Προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ», προσέθεσε, τονίζοντας πως «δεν γνωρίζουμε ακόμα αν υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού. Σίγουρα όμως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από τις αρχές επιβολής του νόμου να εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο και να μην αφήσουν τίποτα στην τύχη».

Επίσης, ανέφερε πως «το μεγαλύτερο μέρος των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, και σχετίζονται με εμπρησμό- είτε εκ προθέσεως είτε από αμέλεια- έγινε σε συνεργασία με τον κόσμο. Δηλαδή κατόπιν καταγγελίας. Και όπως είναι φυσικό, όλα εξετάζονται, είναι μια έρευνα σε εξέλιξη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Γιατί Ρώσοι, Κινέζοι, Πακιστανοί και Τούρκοι είναι «φίλοι» με τους Ταλιμπάν