Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Βίλια: Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκκένωση του γηροκομείου

Μάριος Καλογερόπουλος Μάριος Καλογερόπουλος

Φωτιά στα Βίλια: Στην εκκένωση του γηροκομείου «Παναγία Φανερωμένη» προχώρησαν μέσα στο βράδυ οι αρχές

Δραματικές ώρες έζησαν τα ξημερώματα της Τρίτης οι φιλοξενούμενοι στο γηροκομείο «Παναγία Φανερωμένη» στα Βίλια καθώς αποφασίστηκε η εκκένωσή του και η μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο λόγω της έκτασης που είχε πάρει το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας και συνεχίζει να καίει.

Η εκκένωση πραγματοποιήθηκε στις 4:30 το πρωί της Τρίτης με τους τρόφιμους του γηροκομείου να μεταφέρονται σε ασφαλές σημείο με λεωφορείο.

Της απόφασης εκκένωσης των 14 τροφίμων προηγήθηκε επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό. Οι 12 από τους ηλικιωμένους μεταφέρθηκαν για φιλοξενία στο Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα» ενώ οι υπόλοιποι δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Αττικόν» καθώς ήταν θετικοί στον κορονοϊό.

Παράλληλα το υπουργείο Υγείας έχει θέσει από χθες, Δευτέρα, σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων καθώς και τα Κέντρα Υγείας Μεγάρων και Ελευσίνας.

Όσο για τις υγειονομικές δομές που είχαν τεθεί τη Δευτέρα σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς στην Κερατέα (Τοπικό Ιατρείο Κερατέας και Κέντρο Υγείας Λαυρίου), αυτές έχουν επανέλθει πλέον σε κανονική λειτουργία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αφγανιστάν: Γιατί Ρώσοι, Κινέζοι, Πακιστανοί και Τούρκοι είναι «φίλοι» με τους Ταλιμπάν