ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στα Βίλια: Εκκένωση τεσσάρων οικισμών τα ξημερώματα της Τρίτης με μήνυμα από το 112

Εκκένωση από φωτιά στα Βίλια
Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών το πρωί της Τρίτης λόγω της φωτιάς στα Βίλια

Φωτιά στα Βίλια: Νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών το πρωί της Τρίτης λόγω της φωτιάς στα Βίλια

Νέο μήνυμα από το 112 λόγω της φωτιάς στα Βίλια εστάλη λίγο μετά τις 6 τα ξημερώματα καθώς το μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα με τη μάχη των πυροσβεστών να είναι συνεχής και την ελπίδα να είναι πλέον στα εναέρια μέσα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το μήνυμα του 112 αφορούσε τους οικισμούς Παλαιοχώρι, Άγιος Σωτήρας, Παλαικούνδουρα και Θέα με εντολή εκκένωσης προς τη Μάνδρα.

Παράλληλα οι αρχές προχώρησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στην εκκένωση ενός οίκου ευγηρίας με τους ενοίκους του που είναι καλά στην υγεία τους να μετακινούνται προς τη Νέα Πέραμο.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχει μεγαλώσει πολύ το μέτωπο, είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση αν δεν περιορίσουν τη φωτιά τα εναέρια το μέτωπο θα έχουμε πρόβλημα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Το μέτωπο πλέον έχει εξαπλωθεί σε μια μεγάλη ακτίνα, καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά του και «αντλώντας» καύσιμη ύλη από το συμπαγές δάσος που συναντά το οποίο δεν έχει καεί στο πρόσφατο παρελθόν και με την πυκνή του βλάστηση «βοηθά» τη φωτιά να πάρει διαστάσεις...

Οι κάτοικοι είναι απογοητευμένοι και ανησυχούν για το δάσος, που έχει καταστραφεί, αλλά και το χωριό ενώ όλο το βράδυ ήταν σε ετοιμότητα να το εκκενώσουν σε περίπτωση που χρειαζόταν.

Στα Βίλια βρίσκεται ήδη ένα κλιμάκιο Πολωνών πυροσβεστών. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 240 πυροσβέστες με 82 οχήματα και 4 πεζοπόρα στα δύσβατα σημεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στα Βίλια - Μάχη για τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά στην Κερατέα