ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Πίεση και ανησυχία για το ΕΣΥ – Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 30 Αυγούστου
Επιβαρυμένη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Επιβαρυμένα τα επιδημιολογικά δεδομένα, αρχίζουν να αφήνουν μεγαλύτερο υγειονομικό αποτύπωμα και να προκαλούν προβληματισμό. Ανησυχία για τη διασπορά και για τους διασωληνωμένους, ένα 48ωρο πριν βγουν σε αναστολή χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Το μεγάλο στοίχημα, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο Σεπτέμβριος. Η επιστροφή και των τελευταίων αδειούχων σε συνδυασμό με το άνοιγμα των σχολείων προκαλεί έντονη ανησυχία, ειδικότερα από τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Καθημερινά ανακοινώνονται χιλιάδες κρούσματα, την ώρα που ο αριθμός των διασωληνωμένων διαρκώς αυξάνεται και αυτό μεταφράζεται σε πίεση προς το σύστημα υγείας.

Τη Δευτέρα (30.08) ανακοινώθηκαν 2.343 νέα κρούσματα, ενώ δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν 19 νέοι θάνατοι. Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε και πάλι φτάνοντας στους 338. Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση του ΕΟΔΥ, αφορά το ποσοστό των ανθρώπων που είναι ανεμβολίαστοι και βρίσκονται σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, εννέα στους δέκα ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, μεγάλος προβληματισμός επικρατεί και για τη διασπορά του κορονοϊού καθώς φαίνεται πως η επιστροφή από νησιά και τουριστικούς προορισμούς μεταφέρει το πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η διασπορά είναι μεγάλη, με περισσότερες από 40 Περιφερειακές Ενότητες στη χώρα να έχουν διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

KATANOMH-30-8-infographic-30.jpg
Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Δευτέρας 30 Αυγούστου 2021Newsbomb.gr

Τα παραπάνω δεδομένα έρχονται να προσθέσουν περαιτέρω πίεση στο σύστημα υγείας, η οποία εκτιμάται πως θα αυξηθεί. Ειδικότερα μετά την 1η Σεπτεμβρίου όταν θα υπάρξουν αρκετοί υγειονομικοί που θα μπουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας, από τη στιγμή που δεν έχουν προχωρήσει στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Η κυβέρνηση διαμηνύει πως το ΕΣΥ είναι έτοιμο να αντέξει την όποια πίεση, πλην όμως τα δεδομένα δείχνουν πως η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο προβληματική όσο επιβαρύνεται επιδημιολογικά η χώρα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό στην Ίο: Τον σκότωσε με δύο μπουνιές έξω από φούρνο - Υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα

Ρούμπεν Σεμέδο: Με χειροπέδες στον Εισαγγελέα - Συνελήφθη και ο Νιγηριανός (vid)

Απίστευτες σκηνές στη Χαλκίδα: Του έπεσε το σκάφος από το τρέιλερ του αμαξιού (pics)