ΥΓΕΙΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας απαντά για τις ΜΕΘ

Αναστασία Κοτανίδου
Η Διευθύντρια ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» Αναστασία Κοτανίδου
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη δημόσια συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με τη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας και τη διασωλήνωση ασθενών με covid-19 εκτός Μονάδων, αποφάσισε να παρέμβει η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).

Το απόγευμα της Παρασκευής (10/12/2021), οι εκπρόσωποι του ΔΣ της ΕΕΕΘ, Αναστασία Κοτανίδου (Διευθύντρια ΜΕΘ, «Ευαγγελισμός»), Μαρία Θεοδωρακοπούλου (Διεθύντρια ΜΕΘ, «Αττικόν») και Βασίλειος Μπέκος (Διευθυντής ΜΕΘ Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών), θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αναλύσουν τον τρόπο λειτουργίας των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, την περίοδο της πανδημίας covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές καταγγελίες περί «VIP κλινών ΜΕΘ» και επιλογής ασθενών για την εισαγωγή τους στις Μονάδες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, προκάλεσαν έντονη αντιπαράθεση. O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς ως «ψευδέστατους» και «fake news» και κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και «παντός υπευθύνου που διακινεί ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις, για δήθεν ύπαρξη κλινών ΜΕΘ που κρατούνται για επιλεγμένα πρόσωπα και δεν διατίθενται στους ασθενείς».

Και η ΠΟΕΔΗΝ, όμως, πρόκειται να καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για το θέμα, ζητώντας να διερευνηθεί η διαχείριση των διασωληνωμένων ασθενών που βρίσκονται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr για το θέμα κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «οι ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με ιατρικά κριτήρια» προσθέτοντας ότι ο διαχωρισμός ασθενών είναι «αδιανόητος». «Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι αβάσιμος» τόνισε.

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο βουλευτής και Τομάρχης Υγείας Ανδρέας Ξανθός ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ακριβή στοιχεία για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ και τη θνητότητά τους, για την πραγματική ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και τη στελέχωσή τους ανά νοσοκομείο και, κυρίως, για τον τρόπο διαχείρισης της λίστας αναμονής του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, καθώς και τις εγγυήσεις που διασφαλίζουν την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρικάκος για Πιερία: Απαράδεκτες συμπεριφορές, η ΕΛΑΣ δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το χάπι για το βάρος, οι απιστίες και το «την άκουσα» από την επιτυχία

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα: Αντί για μασάζ έκαναν ερωτικά ραντεβού

Αλεξανδρούπολη: 29χρονη πέθανε μετά τον ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της