ΥΓΕΙΑ

Μπουρλά: Τον Μάρτιο το εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον - Τον Απρίλιο το χάπι για τον κορονοϊό

Μπουρλά μετάλλαξη Όμικρον κορονοϊός
Ανακοινώσεις για τις προσπάθειες της Pfizer απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον και τον κορονοϊό έστειλε ο Άλμπερτ Μπουρλά
AP PHOTO

Ανακοινώσεις για τις προσπάθειες της Pfizer απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον και τον κορονοϊό έστειλε ο Άλμπερτ Μπουρλά

Στις αρχές του 2022 θα είναι έτοιμα δύο νέα όπλα για τον κορονοϊό και τη μετάλλαξη Όμικρον όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα για τη μετάλλαξη Όμικρον ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι η Pfizer έχει ήδη ξεκινήσει να παρασκευάζει ένα ειδικό εμβόλιο για το οποίο είπε ότι θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο. Ωστόσο ο κ. Μπουρλά εκτίμησε ότι τελικά το συγκεκριμένο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μην χρειαστεί να διατεθεί καθώς, όπως είπε, τα ήδη διαθέσιμα εμβόλια είναι ισχυρά απέναντι στη συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορονοϊού.

Όσον αφορά, δε, το χάπι της Pfizer για τον κορονοϊό ο Άλμπερτ Μπουρλά διευκρίνισε ότι αφενός θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο και αφετέρου ότι θα απευθύνεται σε όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό και όχι για να προλάβει την νόσηση. «Όσοι το πάρουν από τους δέκα, μόνο ένας μπορεί να χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο, σε αντίθεση με τη σημερινή εικόνα. Θα έχουμε 80 εκατομμύρια θεραπείες διαθέσιμες. Κάθε θεραπεία θα είναι πενθήμερη και θα έχει ένα χάπι το πρωί και ένα το βράδυ. Το κόστος θα είναι πολύ χαμηλότερο από τις μονοκλωνικές θεραπείες αλλά μεγαλύτερο από το εμβόλιο» πρόσθεσε ο Άλμπερτ Μπουρλά.

Άλμπερτ Μπουρλά για μετάλλαξη Όμικρον: Το πιθανότερο είναι ότι θα επικρατήσει

Ξεχωριστό κεφάλαιο της συνέντευξης του Άλμπερτ Μπουρλά αποτέλεσε η μετάλλαξη Όμικρον με τον ίδιο να τονίζει πως «όσο πιο μεγάλη είναι η δεξαμενή, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δούμε νέες μεταλλάξεις στη συνέχεια».

Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer σημείωσε ότι «δεν είμαι βέβαιος, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι η μετάλλαξη Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%».

Άλμπερτ Μπουρλά: Μάχη και για εμβόλιο κατά του καρκίνου

Ο Άλμπερτ Μπουρλά αποκάλυψε, επίσης, ότι η Pfizer δίνει τη δική της μάχη ώστε να βρεθεί και εμβόλιο κατά του καρκίνου. «Με τα εμβόλια mRNA θέλουμε να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο. Σε δυο-τρία χρόνια θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα» εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Άλμπερτ Μπουρλά: Η αγάπη για τη Θεσσαλονίκη

Η συνέντευξη του Άλμερτ Μπουρλά είχε και αναφορές στην προσωπική του ζωή με τον ίδιο να αναφέρεται πολλές φορές στην αγάπη του προς τη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη.

«Όταν βγω στη σύνταξη θα μοιράζω το χρόνο μου μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Έχω την Ελλάδα μέσα μου. Ακούω Χατζηδάκη, διαβάζω καθημερινά ελληνικές εφημερίδες και θυμώνω όταν ακούω κάτι κακό για την Ελλάδα. Κάθε χρόνο θέλω να γίνομαι καλύτερος, όνειρο μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα» είπε χαρακτηριστικά ο Άλμπερτ Μπουρλά αποκαλύπτοντας πως αν κερδίσει το βραβείο διεθνούς κύρους στο Ισραήλ το οποίο συνοδεύεται με χρηματικό έπαθλο 1.000.000 δολαρίων, θα διαθέσει τα χρήματα για τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Άλμπερτ Μπουρλά: Η γνωριμία και ο έρωτας με την σύζυγό του

Για τον Άλμπερτ Μπουρλά μίλησε και η σύζυγός του λέγοντας ότι «γνωριστήκαμε στη Θεσσαλονίκη σε έναν γάμο ενός ξαδέρφου του. Αμέσως ερωτευτήκαμε. Όταν του έκαναν πρόταση να πάει στο Βέλγιο, με ρώτησε αν θέλω να τον ακολουθήσω και έτσι άρχισαν όλα. Κατευθείαν του είπα ναι».

«Τίποτα στη ζωή μας δεν είναι εύκολο. Εμείς το κάνουμε εύκολο. Υπάρχουν αρκετές δυσκολίες όταν πηγαίνεις από χώρα σε χώρα, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Παρόλα αυτά περάσαμε πάρα πολύ ωραία» πρόσθεσε η σύζυγος του Άλμπερτ Μπουρλά, Μύριαμ Αλχανάτη Μπουρλά.

«Η Ελλάδα είναι το σπίτι. Εκεί που μεγαλώσαμε και θα μας λείπει πάντα. Το πρώτο που παρατήρησα στον Άλμπερτ είναι ότι είναι πάρα πολύ έξυπνος. Επίσης είναι πάρα πολύ γλυκός, πάρα πολύ επικοινωνιακός και με φοβερό χιούμορ. Όταν ξεκίνησε η πανδημία, μου είπε “ο κορονοϊός θα είναι μεγάλο πρόβλημα”. Εκείνη τη στιγμή, ξέροντάς τον είπα από μέσα μου “για να το λέει κάτι ξέρει”. Εκεί κατάλαβα ότι έχουμε μπροστά μας, δρόμο» συμπλήρωσε η σύζυγος του Άλμπερτ Μπουρλα η οποία κατέληξε μιλώντας για το πώς πέρασε η οικογένεια τους την καραντίνα:

«Την περάσαμε όπως όλοι μας. Ο Άλμπερτ δούλευε στο γραφείο του στο σπίτι, τα παιδιά διάβαζαν στα δωμάτιά τους. Περάσαμε την καραντίνα σε μία παραδοσιακή οικογένεια. Μιλούσαμε τα βράδια. Κάναμε συζητήσεις στο τραπέζι. Ήταν η καλύτερή μας ώρα. Θέλω να του πω είμαι πολύ χαρούμενη και τυχερή που είμαι γυναίκα του και ότι τον αγαπώ πάρα πάρα πολύ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Χιονοπτώσεις από την Κηφισιά και πάνω το Σάββατο – Πού θα το στρώσει

Καιρός: «Κλείδωσαν» τα χιόνια το Σαββατοκύριακο - Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Μπουρλά: Τον Μάρτιο το εμβόλιο για τη μετάλλαξη Όμικρον - Τον Απρίλιο το χάπι για τον κορονοϊό