ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία από τη νέα «έκρηξη» κρουσμάτων - Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

κρούσματα infographic 3 Ιανουαρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα στις 2 Ιανουαρίου.
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Διπλασιασμός κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, με τη μετάλλαξη Όμικρον να είναι το «όχημα» της μεγάλης διασποράς του ιού στην Ελλάδα. Αναλυτικά στοιχεία στο Infographic του Newsbomb.gr.

Έντονη είναι η ανησυχία που επικρατεί για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε καθημερινή βάση στην Ελλάδα. Με όχημα τη μετάλλαξη Όμικρον ο κορονοϊός εξαπλώνεται και πάλι, με αποτέλεσμα ο αριθμός των μολύνσεων που ανακοινώνεται να φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα, ενώ τεράστια είναι και η αύξηση της θετικότητας η οποία τη Δευτέρα (03.01) έφτασε στο 22%.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 36.246 νέα κρούσματα, με τη διασπορά του κορονοϊού να είναι τεράστια στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη αλλά και τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο προβληματισμός είναι έντονος κυρίως για την εξάπλωση του ιού, αν και υπάρχουν καθησυχαστικές «φωνές» αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον και τον μικρότερο αριθμό νοσηλειών που έχει προκαλέσει ως τώρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το υγειονομικό αποτύπωμα των τελευταίων ημερών δεν έχει φανεί ακόμα και επικρατεί συναγερμός για τις αντοχές του ΕΣΥ το οποίο για ακόμα μια φορά ενδέχεται να δεχτεί τεράστια πίεση.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.Newsbomb.gr

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας και όσα ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η τρίτη δόση αναμένεται να αποδειχθεί καθοριστική για την αναχαίτιση της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ παράλληλα παραμένει άλυτος ο «γρίφος» με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, σημαντικά ζητήματα έχουν ανακύψει τόσο με την τιμή των μοριακών ελέγχων στα διαγνωστικά κέντρα όσο και με τη δήλωση των θετικών rapid test των εμβολιασμένων εργαζόμενων. Φαίνεται, λοιπόν, πως πέρα από το υγειονομικό σκέλος η πανδημία δημιουργεία και παράπλευρα προβλήματα τα οποία έρχονται να κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ξεψύχησε το νεογέννητο βρέφος της 36χρονης διασωληνωμένης με κορονοϊό

Οι Πακιστανοί ζητούν συγγνώμη και ακύρωση των προστίμων για τις εικόνες στο Σύνταγμα

Μετάλλαξη Όμικρον: «Το ίδιο άτομο μπορεί να μολυνθεί 4 και 5 φορές» - Έτσι ξεφεύγει από τα rapid