ΥΓΕΙΑ

Μίνα Γκάγκα: Θα ξεκινήσουν άμεσα οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών

Γκάγκα
Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα
INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε στάση εργασίας προχωρούν αύριο, Τετάρτη (22/06/2022), για το θέμα, οι νοσοκομειακοί γιατροί.

«Μετά την ψήφιση του Νόμου, αποστέλλονται τα χρήματα στα νοσοκομεία και άμεσα θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των τακτικών εφημεριών» δήλωσε σήμερα, Τρίτη (21/06/2022), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Υπενθυμίζεται ότι για αύριο, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) έχει προκηρύξει στάση εργασίας, από τις από τις 08:00 έως τις 12:00. Μάλιστα, έχει προειδοποιήσει πως αν δεν γίνει άμεσα η καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. «Υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούμε τις τακτικές εφημερίες του Απριλίου ούτε τον Ιούνιο», παρά τη δέσμευση του υπουργού Υγείας στη συνάντηση με την ΟΕΝΓΕ πριν από ένα μήνα, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες εφημερίες, υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, με το κονδύλι του δεύτερου τριμήνου να μην έχει εκταμιευτεί ακόμα, «παρά τις διαβεβαιώσεις στις επανειλημμένες τηλεφωνικές παρεμβάσεις μας».

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, οι νοσοκομειακοί γιατροί την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα στις 09:00, στην πλατεία Μαβίλη.

Σχετικές ειδήσεις