ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Έξαρση λόγω της μετάλλαξης «Κένταυρος» και στην Ελλάδα φοβάται ο Σαρηγιάννης

Κορονοϊός: Έξαρση λόγω της μετάλλαξης «Κένταυρος» και στην Ελλάδα φοβάται ο Σαρηγιάννης
Κορονοϊός: Η μετάλλαξη «Κένταυρος» ανησυχεί τους επιστήμονες
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη «Κένταυρος» ανησυχεί τους επιστήμονες

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού και στην Ελλάδα από τη μετάλλαξη «Κένταυρος» διατύπωσε το πρωί της Τρίτης (16/08) ο καθηγητής Περιβαλλόοντικής Μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Επικαλούμενος την ανάλυση των στοιχείων που έχει κάνει ο κ. Σαρηγιάννης είπε στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για αναζωπύρωση της πανδημίας προς τα τέλη Σεπτεμβρίου κάνοντας λόγο για «ρεαλιστικό» σενάριο.

Όσον αφορά το διάστημα μέχρι τότε και ειδικά τις επόμενες ημέρες ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις λέγοντας ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000 την ημέρα.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των σχολείων και τη συζήτηση που γίνεται αυτή να γίνει χωρίς υποχρεωτικά self test και μάσκες αλλά με ατομική ευθύνη, διατύπωσε επιφυλάξεις για το πρωτόκολλο αυτό τασσόμενος υπέρ της χρήσης μάσκας μέσα στις αίθουσες.

Για το θέμα του ενδεχόμενου να γίνει εκ νέου υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό από το φθινόπωρο ρωτήθηκε, εντωμεταξύ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, και απάντησε, στον ΑΝΤ1, ότι αυτό που καταλάβαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία του Έλληνα.

«Παρόλα αυτά το εμβόλιο για τον κορονοϊό προσφέρει ουσιαστική προστασία απέναντι στην βαριά νόσηση και κατά συνέπεια ειδικά οι άνω των 60 ετών θα πρέπει να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν και να μην περιμένουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία αναμένονται τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου» πρόσθεσε η Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας, τέλος, για τη μετάλλαξη «Κένταυρος» είπε ότι στην χώρα μας αναμένεται προς τα τέλη Αυγούστου και άρα τα κρούσματα θα αρχίζουν να εμφανίζονται μαζικά προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις