ΥΓΕΙΑ

Νέο παγκόσμιο τμήμα φαρμακοεπαγρύπνησης της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

pfizer
Θέσεις εργασίας στο νέο παγκόσμιο τμήμα της Pfizer
AP

Γιατρούς όλων των ειδικοτήτων θα απασχολεί το νέο τμήμα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την ασφάλεια των φαρμάκων και τη φαρμακοεπαγρύπνηση. Η στελέχωση του νέου παγκόσμιου τμήματος έχει ξεκινήσει.  

Το τμήμα Safety Surveillance & Risk Management έχει παρουσία σε συνολικά 8 χώρες στον κόσμο και 4 χώρες στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να αποτελεί πλέον μία από αυτές μαζί με Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία και Ελβετία. Τα στελέχη του νέου αυτού τμήματος ονομάζονται Safety Leads, θα είναι ιατροί όλοι των ειδικοτήτων και θα ασχολούνται με την ανάλυση και κατανόηση δεδομένων ασφαλείας των προϊόντων της Pfizer παγκοσμίως. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από επιστημονικά περιοδικά, αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, κλινικές και μη κλινικές μελέτες (in vitro & in vivo) και επιδημιολογικές μελέτες. Οι Safety Leads θα είναι υπεύθυνοι για την βελτιστοποίηση του προφίλ ασφαλείας ενός ή περισσότερων φαρμακευτικών προϊόντων της Pfizer. Παράλληλα, στις αρμοδιότητες του νέου παγκόσμιου τμήματος θα είναι και η συνεργασία και αλληλεπίδραση με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για θέματα ασφάλειας φαρμάκων.

Η στελέχωση έχει ήδη ξεκινήσει με την πρόσληψη ειδικευμένων ιατρών από όλες τις ιατρικές ειδικότητες. Πρόσφατα, στελέχη από τον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer και από την Διοίκηση της Pfizer στην Ελλάδα πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκο Νίτσα, κατά την οποία συζητήθηκε διεξοδικά η λειτουργία και η στελέχωση του νέου τμήματος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Pfizer ενδυναμώνει την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη με τη λειτουργία ενός τόσο κομβικού τμήματος για τον παγκόσμιο Οργανισμό. Με το νέο τμήμα οι Έλληνες ιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ασφάλειας των φαρμάκων της Pfizer παγκοσμίως προσφέροντας στους ασθενείς μας σε όλο τον κόσμο αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα και εμβόλια».

Aπό την πλευρά του, ο Ayoub Ayman, Vice President Safety Surveillance and Risk Management στον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer δήλωσε: «Η επιτυχημένη πορεία της επένδυσης στη Θεσσαλονίκη, με τη λειτουργία των δυο παγκόσμιων κέντρων μας – του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών – μας οδήγησε στην ενδυνάμωση της παρουσίας μας στη Θεσσαλονίκη με τη δημιουργία ενός νέου παγκόσμιου τμήματος με αντικείμενο την ασφάλεια των φαρμάκων και την φαρμακοεπαγρύπνηση. Η Ελλάδα γενικά αλλά και η Θεσσαλονίκη ειδικότερα, έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Είμαστε βέβαιοι, ότι το νέο τμήμα στη Θεσσαλονίκη θα συμβάλλει ουσιαστικά στην υλοποίηση του σκοπού της Pfizer "Καινοτομούμε για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών"».

Διαβάστε επίσης:

Έλεγχος στα fake news της υγείας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το CDI της Pfizer

Στην ψηφιακή «κούρσα» η ανακάλυψη νέων φαρμάκων – Τι ετοιμάζεται στο CDI της Pfizer στη Θεσσαλονίκη