ΥΓΕΙΑ

ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στο Μετρό Συντάγματος 26 και 27 Ιουλίου

αιμοδοσία
Ο χώρος θα είναι πλήρως ασφαλής και κλιματιζόμενος για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών
INTIME NEWS

Oι καλοκαιρινές αιμοδοσίες ανήκουν στις πιο σημαντικές ολόκληρης της χρονιάς, καθώς πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία τα αποθέματα αίματος μειώνονται. 

Πολλές φορές το καλοκαίρι παρουσιάζονται -ειδικά από τα μέσα Ιουλίου- μειώσεις στα αποθέματα αίματος, που οφείλονται κυρίως στην μειωμένη προσέλευση των αιμοδοτών λόγω διακοπών ή λόγω επικράτησης ακραίων θερμοκρασιών που προκαλούν δυσκολία στις μετακινήσεις.

Έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την εξασφάλιση της απρόσκοπτης κάλυψης των αναγκών σε αίμα τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες, για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας (πάσχοντες με Μεσογειακή αναιμία, πολυμεταγγιζόμενοι κ.ο.κ.), το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θέτει σε εφαρμογή ένα εντατικό πρόγραμμα δράσεων αιμοδοσίας για το δεύτερο μισό του Ιουλίου, σε κεντρικούς χώρους, που εξασφαλίζουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον εθελοντή αιμοδότη που θα αφιερώσει λίγο από τον χρόνο του για μια πράξη προσφοράς που αποκτά προστιθέμενη αξία σε μια τόσο απαιτητική χρονική περίοδο όπως είναι η θερινή.

Η απρόσκοπτη κάλυψη των ασθενών, η υγεία των οποίων εξαρτάται από τις μεταγγίσεις αποτελεί προτεραιότητα για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Το ΕΚΕΑ καλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτής της δύσκολης περιόδου και να προσέλθουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Ιουλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος, από τις 14.30 το μεσημέρι μέχρι τις 19.30 το απόγευμα.

Ο χώρος θα είναι πλήρως ασφαλής και κλιματιζόμενος για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών που προκαλεί ο καύσωνας των τελευταίων ημερών.

Για τον προσδιορισμό ραντεβού

- Με την ψηφιακή εφαρμογή του Ε.ΚΕ.Α. “Δίνουμε αίμα” για κινητά:

App store (iOS): https://bit.ly/appStore-DinoumeAima

Google play (android): https://bit.ly/googlePlay-DinoumeAima

Οδηγίες για τη χρήση της ψηφιακής εφαρμογής https://ekea.gr/dinoume-aima/

- Τηλεφωνικά στα 2132146716 και 2132146726 (καθημερινές έως 25/7, 08.30πμ-14.30μμ).

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

· Να είσαι 18-65 ετών

· Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

· Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

· Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας

· Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Σχετικές ειδήσεις