ΥΓΕΙΑ

ΕΚΕΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά την Παρασκευή 24/11

εθελοντική αιμοδοσία
Αυξημένες οι ανάγκες σε αίμα
EUROKINISSI

Σε συνεργασία με την ομάδα ΑΠΟΘΑΙΜΑ

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) συνεχίζει την προσπάθεια για την ανανέωση και αύξηση των αποθεμάτων αίματος, καθώς και την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών που θα αποκτήσουν σταθερή αιμοδοσιακή συνείδηση.

Στο πλαίσιο αυτό και για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα που έχουν παρουσιαστεί την τελευταία περίοδο, το ΕΚΕΑ και η εθελοντική ομάδα ΑΠΟΘΑΙΜΑ, ενώνουν τις δυνάμεις τους, πραγματοποιώντας δράση αιμοδοσίας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου και ώρες 10.00-14.00, για πρώτη φορά στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29, Πειραιάς), έναν ξεχωριστό χώρο πολιτισμού που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Την αιμοληψία θα διενεργήσει το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, στον χώρο θα βρίσκονται εθελοντές, οι οποίοι θα παρέχουν κάθε είδους διευκόλυνση και ενημέρωση στους αιμοδότες.

Υπάρχουν τρεις τρόποι επικοινωνίας για τον προσδιορισμό ραντεβού:

- Tηλεφωνικά στα 2132146716 και 726 (09:00-14:30)

- Μέσω της εφαρμογής ‘’Δίνουμε Αίμα’’ (App Store, Google Play)

- Μέσω της φόρμας: https://forms.gle/SJXDXs1oRaWJZFoj6

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

- Να είσαι 18-65 ετών

- Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

- Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

- Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Σχετικές ειδήσεις