ΥΓΕΙΑ

Διαπραγμάτευση για το μοριακό έλεγχο κατά του ιού του Δ. Νείλου

Διαπραγμάτευση για το μοριακό έλεγχο κατά του ιού του Δ. Νείλου

Διαπραγμάτευση με τις εταιρίες που διαθέτουν διαγνωστικά τεστ μοριακού ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας, για τα εννέα Κέντρα Αίματος της χώρας, βάσει της πενταετούς σύμβασης για τα έτη 2008-2013.

Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά, στα πλαίσια «της εξοικονόμησης και ορθολογικότερης διαχείρισης των πόρων και στον τομέα της υγείας», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ήδη η μια από τις δύο εταιρείες πρόσφερε έκπτωση της τάξης του 10%, από την 1η Σεπτεμβρίου ως το τέλος της σύμβασης το 2013. Επιπλέον, η συγκεκριμένη εταιρεία πρόσφερε 10.000 τεστ για τον μοριακό έλεγχο του ιού του δυτικού Νείλου δωρεάν.

Επίσης, η εταιρεία δέχτηκε απομείωση των χρεωστικών υπολοίπων των εξετάσεων για τον ιό του Δυτικού Νείλου που έγιναν κατά το έτος 2011, κατά την αξία 10.000 τεστ.

Αναμένεται η απάντηση και της δεύτερης εταιρείας στο πλαίσιο της ίδιας διαπραγμάτευσης.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, προβλέπεται χρηματοδότηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αγορά αντιδραστηρίων διάγνωσης του ιού του Δυτικού Νείλου, ύψους 300.000 ευρώ.