ΥΓΕΙΑ

Συνεχίζει να υπερασπίζεται το «25ευρω» ο Άδωνις

Συνεχίζει να υπερασπίζεται το «25ευρω» ο Άδωνις

Δεν μπορεί ακόμα να δεχτεί το «άδειασμα» που υπέστη από τον πρωθυπουργό ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στο θέμα του 25ευρου, και συνεχίζει να υπερασπίζεται το μέτρο που αποσύρθηκε.


Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «το '25ευρω' ήταν ένα σωστό μέτρο και ασφαλώς λάθος η απόσυρσή του».

Για να δικαιολογήσει την επιμονή του επικαλέστηκε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και πως στόχος του ήταν να «εξορθολογίσει» το σύστημα, βάζοντας «φρένο» στις εικονικές εισαγωγές, που «είναι πάρα πολλές στα ελληνικά νοσοκομεία».

«Υπάρχει ένα θέμα με την τρόικα, ότι αυτό που κάναμε είναι φόρος και όχι διαρθρωτικό μέτρο στην υγεία, όπως μας είχαν ζητήσει. Εάν με ρωτάτε εάν διακινδυνεύουμε τη δόση για το '25ευρω', όχι. Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Αλλά ότι επί της ουσίας αντικαταστήσαμε ένα διαρθρωτικό μέτρο με ένα φόρο, αυτό κάναμε» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Βέβαια, δεν ανέφερε με ποιο τρόπο οι λαϊκές οικογένειες θα μπορούσαν να αντέξουν μία ακόμα οικονομική επιβάρυνση για να έχουν –το αυτονόητο- πρόσβαση στη νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο απέφυγε αυτή τη φορά να χαρακτηρίσει όσους είχαν αντιταχθεί στο μέτρο «τζαμπατζήδες».

Διαβάστε επίσης:

«Καταψηφίζουν» τον Α. Γεωργιάδη οι ψηφοφόροι της Β΄ Αθήνας

ΠΙΣ: «Έκτρωμα» το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ-Να παρέμβει ο πρωθυπουργός

Όταν ο Άδωνις ειρωνεύτηκε τον πρωθυπουργό...

Ο Μπέπε Γκρίλο τα «βάζει» με τον Άδωνι για το «25ευρω»