ΥΓΕΙΑ

ΠΙΣ: Να σταματήσουν οι εκβιασμοί σε βάρος του ιατρικού κόσμου

ΠΙΣ: Να σταματήσουν οι εκβιασμοί σε βάρος του ιατρικού κόσμου

Την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ κατηγορεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για προσπάθεια καθύβρισης και συκοφάντησης του ιατρικού σώματος.


Ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «μετά τη δημοσίευση του καταστροφικού νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) που αποτελεί τη χειρότερη επιλογή της κυβέρνησης, αυτά τα οποία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες, προκαλούν θλίψη, οργή, αγανάκτηση και δημιουργούν εικόνες ντροπής και απαξίωσης στον χώρο της Υγείας».

Στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο ΠΙΣ απαντά ότι ο ιατρικός κόσμος δεν απειλείται, δεν εκβιάζεται και δεν αποδυναμώνεται. «Οι απειλές και οι εκβιασμοί προσβάλλουν την δημοκρατική λειτουργία και την ηθική τάξη, όσο και εάν εκείνοι οι οποίοι τις επιχειρούν, επιδιώκουν να αποδείξουν το ορθόν της "μεταρρύθμισης – διάλυσης" της δημοσίας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας».

Για τους γιατρούς που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για το νέο σύστημα, ο ΠΙΣ σημειώνει ότι «έχουν κάθε δικαίωμα να το πράξουν σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας, ή ακόμη να μην αποδεχθούν ή και να αποχωρήσουν από το σύστημα στο μέλλον, εάν εκείνοι θεωρήσουν ότι οι συνθήκες είναι μειωτικές και απαξιωτικές για το λειτούργημά τους».

Τέλος, καλεί τον ιατρικό κόσμο της χώρας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων απέναντι στους πολίτες. Καλεί επίσης τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει επιτέλους, αυτή την επικοινωνιακή «προπαγάνδα».

«Είναι βέβαιο ότι δεν είναι μακριά η στιγμή κατά την οποία εμείς θα προσπαθούμε να ανατάξουμε τα συντρίμμια, ενώ ο ίδιος θα παρακολουθεί από μακριά τις "επιτυχίες" της πολιτικής του - τον «εμπρησμό» δηλαδή και τη διάλυση του δημοσίου Συστήματος!»

Διαβάστε επίσης:

Αύξηση 10% του πλαφόν στις συνταγές μέχρι τα τέλη Μαρτίου