ΥΓΕΙΑ

Clawback-rebate: Θα συνυπολογισθούν στις φορολογικές δηλώσεις

Clawback-rebate: Θα συνυπολογισθούν στις φορολογικές δηλώσεις

Εντολή στον ΕΟΠΥΥ για την άμεση αποστολή σημειωμάτων για το clawback και το rebate οικονομικού έτους 2013 των Ιδιωτικών Φορέων Παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Φυσικά Πρόσωπα και Ιδιωτικές Εταιρείες ), προκειμένου να αφαιρεθούν ως εισοδήματα από τη φορολογική δήλωση του έτους 2013, δόθηκε μετά από συνάντηση του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλη Βλασταράκου και εκπροσώπων της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντ. Μπέζα.


Ως εκ τούτου πιστωτικά τιμολόγια τα οποία θα εκδοθούν το 2014 για clawback και rebate, θα συνυπολογισθούν στις φορολογικές δηλώσεις για το 2013.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δρομολογηθούν τα ζητήματα που αφορούν τους εργαστηριακούς ιατρούς, καθώς και οι διαδικασίες για την εξόφληση των οφειλόμενων παρελθόντων ετών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, να δώσουν συνολικές και άμεσες λύσεις στα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της νοσοκομειακής περίθαλψης, ειδικά τώρα που η τουριστική περίοδος κορυφώνεται, με μεγάλη επισκεψιμότητα ξένων τουριστών, «προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε ανθρώπινες ζωές και διασυρμό από τα διεθνή Μ.Μ.Ε».

«Οι αριθμοί και οι λογιστικές προσεγγίσεις πρέπει να σταματήσουν πάραυτα» τονίζει, τέλος, ο ΠΙΣ «διότι η κρίση του Συστήματος Υγείας είναι τόσο μεγάλη και τόσο βαθιά που δεν επιτρέπει όχι μόνο τον εύρυθμη λειτουργία του, αλλά ταυτόχρονα καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό και δημιουργεί ακόμα και θέματα επιβίωσης των αδυνάτων, των χρονίως πασχόντων αλλά και των υπόλοιπων πολιτών, με - έστω και μικρά- προβλήματα υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Απολογισμός από τον Άδωνι για να προλάβει τον ανασχηματισμό