Η απάντηση του υπουργείου Υγείας στον ΙΣΠ για το Τζάνειο

Newsbomb

Απάντηση στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και την καταγγελία ότι την ώρα που κλείνει το Μαιευτικό-Γυναικολογικό τμήμα του Τζανείου Νοσοκομείου και δεν λειτουργεί το Παιδοχειργουργικό και το Νεογνολογικό τμήμα, συζητείται δημιουργία Ψυχιατρικού τμήματος, εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, και η υφυπουργός, Κατερίνα Παπακώστα.


Αφορμή για την ανακοίνωση του ΙΣΠ ήταν η επίσκεψη του Υποδιοικητή της Β΄ ΔΥΠΕ, Περικλή Αλεβίζου, μαζί με τον Διοικητή του ΨΝΑ (Δαφνί & Δρομοκαϊτειο), Παύλο Θεοδωράκη και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, Βασίλη Τσιτομενέα στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ο κ. Γρηγοράκος και η κα Παπακώστα διευκρινίζουν τα εξής:

- Η επίσκεψη του εν λόγω κλιμακίου πραγματοποιείται σε όλα τα Γενικά Νοσοκομεία Αττικής, και συνεπώς και στο Τζάνειο Νοσοκομείο, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα χωροθέτησης των Ψυχιατρικών Κλινικών, όπως προβλέπει η μεταρρύθμιση στον ευαίσθητο τομέα της Ψυχικής Υγείας, η οποία πυρήνα έχει τον άνθρωπο και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικά πασχόντων.

- Δεν έχει τεθεί θέμα σχετικά με το κλείσιμο του Μαιευτικού- Γυναικολογικού Τμήματος του Τζάνειου Νοσοκομείου και σε κάθε περίπτωση, ουδεμία σχέση έχει αυτό με τον σχεδιασμό της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης.

- Ειδικότερα, αναφορικά με την μεταρρύθμιση στην Ψυχική Υγεία η Υφυπουργός Υγείας αναμένει τις προτάσεις και τη συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους, των οποίων η εμπειρία και η κατάρτιση των μελών τους είναι απαραίτητη στη χάραξη πολιτικών και στην εξεύρεση λύσεων.

Διαβάστε επίσης:

ΙΣΠ: «Κάτω τα χέρια από το Τζάνειο»

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved