ΥΓΕΙΑ

Ερρίκος Ντυνάν: Ο πιο... «μαγικός» πλειστηριασμός της δεκαετίας!

Ερρίκος Ντυνάν: Ο πιο... «μαγικός» πλειστηριασμός της δεκαετίας!

Ήταν τόσο... σίγουροι στην ΗΜΙΘΕΑ για την απουσία άλλων «επενδυτών» που δεν εξουσιοδότησαν καν τον εκπρόσωπό τους για την υποβολή δεύτερης προσφοράς

Αυξάνονται καθημερινά οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όσο προχωρά εις βάθος η έρευνα του Newsbomb.gr για το σκάνδαλο της δεκαετίας και το ξεπούλημα του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς.

Και όσο τα νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο, τόσο γίνεται ακόμα πιο... σκοτεινή η διαδρομή που έχουν ακολουθήσει οι βασικοί πρωταγωνιστές - μέτοχοι του σκανδάλου, ώστε να κατορθώσουν με «ταχυδακτυλουργικές» κινήσεις να «αρπάξουν» το νοσοκομείο, γράφοντας στο χιόνι όλα τα χρέη προς τρίτους και ρίχνοντας... τυράκι προς τους εργαζομένους, περί δήθεν διασφάλισης των θέσεων εργασίας και άλλα τέτοια ιδανικά σενάρια που σε λίγο καιρό θα αποτελούν και αυτά, όνειρα θερινής νυκτός...

Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν εντονότατα, καθώς εδώ και μέρες αναζητούν εκπρόσωπο της διοίκησης της νέας ιδιοκτήτριας εταιρείας του νοσοκομείου, χωρίς κανένας να τους εμφανίζεται.

Και τα χειρότερα, όπως όλα δείχνουν, είναι μπροστά...

Τα νέα δεδομένα που σήμερα αποκαλύπτει το Newsbomb.gr πιστοποιούν αυτό που εδώ και μέρες φημολογείται και μήνες... προετοιμάζεται. Ποιο είναι αυτό; Το σχέδιο διόγκωσης των χρεών του νοσοκομείου σε βαθμό τέτοιο που αυτό να καταστεί μη βιώσιμο για κανέναν επίδοξο επενδυτή.

Και μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός της σιγουριάς με την οποία η εταιρία ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. έστειλε τον πληρεξούσιο εκπρόσωπό της στον πλειστηριασμό με εξουσιοδότηση να καταθέσει μία και μόνο προσφορά, ίση με την αξία της πρώτης, δηλαδή αυτή των 115 εκ. ευρώ.

Ούτε ένα ευρώ παραπάνω δεν είχε δικαίωμα να προσφέρει, κάτι που σημαίνει ότι αν υπήρχε άλλος επενδυτής και προσέφερε 115 εκ. ευρώ και ένα... λεπτό του ευρώ, αυτομάτως θα κέρδιζε τον πλειστηριασμό.

Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί, προφανώς στην Πειραιώς και την ΗΜΙΘΕΑ αυτό το είχαν... προβλέψει και έτσι η διαδικασία έκλεισε κατ' αυτό τον τρόπο, με το νοσοκομείο να περνά στα χέρια μιας εταιρείας που -και εδώ έρχεται στο φως μια ακόμη αποκάλυψη- δεν προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, κατά την αλλαγή του χαρακτήρα και της ονομασίας της από New Evolution A.E. σε ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Τι σημαίνει αυτό; Πως με το μετοχικό κεφάλαιο των 60.000 ευρώ που «έτρεχε» η New Evolution, εξακολουθεί να τρέχει και η ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε., η οποία όμως εξασφάλισε 115 ζεστά εκατομμύρια ευρώ και τα προσέφερε για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν».

Πιθανότατα μέσω δανεισμού, πλην όμως και αυτό το θέμα πρέπει να απασχολήσει τις αρμόδιες αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Οικονομικών, μα πάνω απ' όλους την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδας, για το πώς μια εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, μπορεί να εξασφαλίζει σε περίοδο κρίσης δάνειο 115 εκ. ευρώ και να αγοράζει νοσοκομείο...

Η έρευνα του Newsbomb.gr θα συνεχιστεί και σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση που «τρέχει» με τις ευλογίες της κυβέρνησης και των υπουργών υγείας, πρώην και νυν, θα πέσει άπλετο φως, για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για όσα συμβαίνουν πίσω από την πλάτη του, υπέρ των τραπεζιτών και των λίγων «εκλεκτών», ενώ οι πολίτες βιώνουν τον απόλυτο κοινωνικό εξευτελισμό, με την πλειοψηφία των Ελλήνων να ζει και επίσημα πλέον σε καθεστώς φτώχειας.

Διαβάστε επίσης:

Ερρίκος Ντυνάν: Το «σκάνδαλο» της δεκαετίας με... δωρεά της κυβέρνησης

Ερρίκος Ντυνάν: Η τροπολογία της «ντροπής» και το «δώρο» στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Εργαζόμενοι «Ερρίκος Ντυνάν»: «Δεν θα δεχθούμε ούτε μία απόλυση»

Ερρίκος Ντυνάν: Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις Σάλλα-Βγενόπουλου

«Χάρισαν» το «Ερρίκος Ντυνάν» σε... πρώην κτηματική εταιρεία του Ομίλου Πειραιώς

Π. Καμμένος: Όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο στη Βουλή!

Θ. Δρίτσας: «Πολλά τα ερωτήματα και πρέπει να απαντηθούν»

Ν. Νικολόπουλος: Αυτοί ξεπέρασαν και τον Γιέλτσιν!

Ερρίκος Ντυνάν: Από το 2012 «σχεδίαζαν» το ξεπούλημα!

Ερρίκος Ντυνάν: Όλες οι διοικήσεις συνεργάστηκαν για την επέλαση των ιδιωτών(;)

Στη Βουλή το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν»

Σκάνδαλο Ερρίκος Ντυνάν: H κυβέρνηση των... πλειστηριασμών!

Ν. Νικολόπουλος: «Πάρτε θέση κ. Σαμαρά και κ.κ. Βορίδη, Χαρδούβελη»

Το «Ερρίκος Ντυνάν» και οι ασφαλιστικές ενημερότητες

Ερρίκος Ντυνάν: Κάτι ξεχάσατε κύριε Βορίδη... Την ταμπακιέρα!

Ερρίκος Ντυνάν: Άκρα της... διαφήμισης σιωπή!

Σκάνδαλο «Ερρίκος Ντυνάν»: Αόρατη ως... ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.

Οσμή σκανδάλου στην πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Άφεση αμαρτιών με... νόμο στις διοικήσεις του «Ερρίκος Ντυνάν»!

Ερρίκος Ντυνάν: Πώς ανοίγει η πόρτα σε κερδοσκοπικά funds

Ποιος κρύβεται πίσω από το «σκάνδαλο» με το ξεπούλημα του «Ερρίκος Ντυνάν»;

Γ. Σούρλας: Να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του «Ερρίκος Ντυνάν»

Ερρίκος Ντυνάν: Να γιατί «καίγονταν» να το βγάλουν στο σφυρί

Πώς ο Άδωνις έριξε στη... φάκα του «Ερρίκος Ντυνάν» τον Βορίδη

Ερρίκος Ντυνάν: Το πρώτο ισχυρό βέτο στην ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε.