ΥΓΕΙΑ

Συναντήσεις ΠΙΣ με Βορίδη και ΕΟΠΥΥ

Συναντήσεις ΠΙΣ με Βορίδη και ΕΟΠΥΥ

Στην κατάργηση του clawback για το 2015 επέμεινε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κατά τη συνάντηση του προέδρου του, Μιχάλη Βλασταράκου, με τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, και τη συμμετοχή του προέδρου της ΠΟΣΙΠΥ, Θ. Χατζηπαναγιώτου και της ΠΟΣΚΕ, Φ. Πατσουράκου.

Για τη λειτουργία των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Ιατρείων και Εργαστηρίων, ζητήθηκε από τον κ. Βορίδη η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων της 18ης Αυγούστου (ΦΕΚ Β΄2247 και ΦΕΚ Β΄2243) και η άμεση ανακοίνωση του πλαφόν για κάθε πάροχο.

Επίσης, ζητήθηκε ως κοινό αίτημα των παρόχων η κατάργηση του clawback για το 2015, οι οποίοι σημείωσαν ότι αναμένεται και η απόφαση του ΣτΕ εντός του Νοεμβρίου, για την εφαρμογή του μέτρου για το 2014.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος επανέλαβε τη θέση του για εφαρμογή των Διαγνωστικών πρωτοκόλλων μέσα από την αναβάθμιση του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και της ηλεκτρονικής κάρτας υγείας, προκειμένου οριζόντια μέτρα και «στραγγαλιστικά» της λειτουργίας των ιατρών να σταματήσουν να εφαρμόζονται.

Όσον αφορά στο θέμα της διαβούλευσης Νομοθετήματος για τις Ιατρικές Εταιρείες, ο υπουργός Υγείας έκανε δεκτό το αίτημα των ιατρών να μην το προωθήσει προς νομοθετική ρύθμιση, καθώς συγκεντρώνει πολλές διαφωνίες από πλείστους φορείς.

Κλιμάκιο του ΠΙΣ συναντήθηκε επίσης με τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις με τον Οργανισμό, για τις οποίες ζητήθηκε να στηρίζονται στις συλλογικές αποφάσεις των ιατρών, στην ελεύθερη επιλογή, στην κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή και στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των ιατρών για συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Κείμενο εργασίας με εξειδίκευση των προτάσεων και θέσεων θα αποσταλεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο από την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα λάβουν γνώση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας και θα υπάρξει μία ευρύτατη συνεργασία όλων των παραγόντων του Ιατρικού κόσμου, προκειμένου να υπάρχει ενιαία κατεύθυνση, διευκρίνισε ο ΠΙΣ.

Σχετικές ειδήσεις