ΥΓΕΙΑ

Σταματούν την επίσχεση οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί

Σταματούν την επίσχεση οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί

Σταματά η επίσχεση παροχής υπηρεσιών των γιατρών οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, οπότε οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται κανονικά από τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου.

Η επίσχεση είχε ξεκινήσει τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ), σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Υπό το φως των πολιτικών εξελίξεων και με την πίστη ότι ο ΕΟΠΥΥ πήρε το μήνυμα ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε περαιτέρω επαγγελματική και οικονομική εξαθλίωση, δεν παρατείνουμε την κινητοποίησή μας, αναμένοντας μέχρι τέλους του έτους ο ΕΟΠΥΥ να ρυθμίσει τις οφειλές του και να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο για τις νέες συμβάσεις».

Ωστόσο, προειδοποιεί ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσει σε κάλεσμα των γιατρών για μαζική αποχώρηση από τον Οργανισμό καθώς, όπως αναφέρει, «δεν καλύπτονται πλέον τα βασικά έξοδα λειτουργίας ιατρείων και εργαστηρίων».

Επίσης, η ΕΝΙ- ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι στις 31 Δεκεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον Οργανισμό, με κίνδυνο από το νέο έτος τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη.

Σχετικές ειδήσεις