Capital controls - ΕΙΝΑΠ: Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στο ΕΣΥ για τους ασθενείς

Newsbomb

Την κατάργηση κάθε είδους πληρωμής, για οποιαδήποτε παροχή, θεραπευτική πράξη ή παρακλινική εξέταση, που καταβάλλουν οι ασθενείς, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι στις μονάδες του ΕΣΥ, ζητά η ΕΙΝΑΠ.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία σημειώνει ότι η θέση αυτή, σήμερα γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και επιτακτική.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά επίσης να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και η τροφοδοσία τους με υλικά, φάρμακα, τρόφιμα κ.λπ., καθώς και η μισθοδοσία και η πληρωμή εφημεριών και υπερωριών σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, τα καταστροφικά μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ, για να διαφυλάξουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη, ισότιμη, καθολική περίθαλψη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ και καλεί «τους υγειονομικούς και τον λαό να συνεχίσουν να αρνούνται την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved