Αναστέλλουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Newsbomb

«Πίστωση χρόνου» δίνουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς αποφάσισαν να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας που είχαν ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα, Παρασκευή (11/12/2015), στο υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο κ. Πολάκης δεσμεύθηκε για την πληρωμή εξαιρέσιμων (νυχτερινά-αργίες) που αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο-Νοέμβριο 2015 έως τις 27 Δεκεμβρίου, χορήγηση δαπάνης στολής για το έτος 2016, διατήρηση του ισχύοντος καθεστώτος στις εκτός έδρας αποζημιώσεις, διατήρηση της ασφαλιστικής κάλυψης για ατύχημα στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, καθώς και χορήγηση της πτητικής αποζημίωσης στους διασώστες που εκτελούν αεροδιακομιδές.

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το θέμα της αποζημίωσης υπερωριών- εξαιρεσίμων- νυχτερινών, έχει ήδη ρυθμιστεί με τροπολογία του Υπουργείου Υγείας στην παράγραφο 7 του άρθρου 34 του ν. 4351/2015 (ΦΕΚ 164 Α’), στην οποία προβλέπεται ότι τα έσοδα που καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ διατίθενται συμπληρωματικά για την αποζημίωση εφημεριών, υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι σε νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα, περιέχονται διατάξεις του Υπουργείου Υγείας που ρυθμίζουν τα εξής ζητήματα του ΕΚΑΒ:

- Επαναφορά της χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά μέσα.

- Εξαιρούνται από τις περικοπές οι μετακινήσεις εκτός έδρας του πάσης φύσεως προσωπικού του Ν.Π.Δ.Δ. Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

- Από τη ρύθμιση του ν.4336/2015 εξαιρείται, για το έτος 2016, η χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής στους διασώστες και στα πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

- Τέλος ρυθμίζεται στις διατάξεις του ίδιου νομοσχεδίου η ασφάλιση του προσωπικού του ΕΚΑΒ και εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις του ν.4336/2015 οι παροχές που αφορούν την ασφάλιση του προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Για τους παραπάνω λόγους, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αποφάσισαν την αναστολή της επίσχεσης, ώστε να δώσουν χρόνο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Σε σχέση, πάντως, με την επίσχεση, οι εργαζόμενοι κατηγορούν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ για προσπάθεια «τρομοκράτησης εργαζομένων και μελών του Σωματείου, με αποκλεισμό των τηλεοπτικών συνεργείων από τον προαύλιο χώρο του ΕΚΑΒ, με ελέγχους - παρουσιολόγια στους εργαζομένους που συμμετείχαν στην επίσχεση, με προσπάθεια φίμωσης εκπροσώπων εργαζομένων και απειλές για λήψη “μέτρων” για τη διακοπή της επίσχεσης».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved