ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Τσίπρα – Μπακογιάννη στη Βουλή

Κόντρα Τσίπρα – Μπακογιάννη στη Βουλή

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο πρωθυπουργός και η βουλευτής της ΝΔ κατά την «Ώρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «οδήγησε την οικονομία της χώρας στο παγόβουνο, με την ορχήστρα του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει». Επιπλέον, κατήγγειλε αφελληνισμό των τραπεζών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με πράξεις και παραλείψεις το τραπεζικό σύστημα έπεσε στα χέρια εκείνων που εσείς λέγατε κοράκια των αγορών».

Η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «το πιο τρανταχτό παράδειγμα της αποτυχίας σας», που θα ακολουθεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως στίγμα, και ζήτησε να συμπεριληφθεί και αυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην επιτροπή εμπειρογνώμων που θα εξετάσει τις προηγούμενες διαδικασίες.

«Η ανακεφαλαιοποιηση των τραπεζών αποτελεί το στίγμα για τον κ Τσίπρα, οι τράπεζες έφτασαν στον πάτο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη αρνήθηκε ότι η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προέκυψε από «τη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης» το προηγούμενο διάστημα και «τα capital controls που επιβλήθηκαν στη χώρα».

Έκανε λόγο για «υπονομευτική και λαϊκίστικη πλειοδοσία» σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση, επιτέθηκε στην ΝΔ, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έφερε εις πέρας με επιτυχία τη διαδικασία, προστατεύοντας τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός επέτρεψε να πέσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα κοράκια των αγορών. «Λέτε ότι δεν θα πουλήσετε τα κόκκινα δάνεια, όμως πουλήσατε τις τράπεζες στα ξένα funds» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Ο πρωθυπουργός απάντησε θετικά στο ενδεχόμενο σύστασης επιτροπής για την ανακεφαλαιοποίηση και πρόσθεσε: «όσες επιτροπές θέλετε, και για τα δάνεια των κομμάτων που θέλετε να τα φορτώσετε στον ελληνικό λαό με νυχτερινές τροπολογίες».

Αναρωτήθηκε, δε, αν η Ντόρα Μπακογιάννη θα υποστηρίξει παρόμοια θέση και για τις ιδιωτικοποιήσεις, εάν θα ζητήσει δηλαδή να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις μόνο με Έλληνες και όχι με ξένους επενδυτές.

Απαντώντας, η βουλευτής της ΝΔ παρατήρησε ότι έτσι όπως έγινε η ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι επιτυχία, και είπε: «Το γνωρίζουν και οι βουλευτές σας αυτό, που σας χειροκρότησαν μόνο μια φορά όταν επιτεθήκατε στη ΝΔ».

Σημείωσε, ακόμη, ότι η ίδια είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων σε αντίθεση με τα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ περί «κρατικοποίησης του τραπεζικού συστήματος».

Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό για οίηση και τον κάλεσε να είναι πιο μετρημένος.

Σχετικές ειδήσεις