ΥΓΕΙΑ

Εκδήλωση για την ψωριασική αρθρίτιδα από το σύλλογο «Επιδέρμια»

Εκδήλωση για την ψωριασική αρθρίτιδα από το σύλλογο «Επιδέρμια»

Ο πανελλήνιος σύλλογος ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα «Επιδέρμια» διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης για τη νόσο, την Πέμπτη 14/04/2016, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις των άνω και κάτω άκρων ή/και της σπονδυλικής στήλης και εμφανίζεται στο 10-15% των ασθενών με μια δερματική πάθηση που λέγεται ψωρίαση.

Η ψωρίαση είναι ένα χρόνιο φλεγμονώδες αυτοάνοσο νόσημα που χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο πολλαπλασιασμό της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα τα κύτταρα του δέρματος στις προσβεβλημένες περιοχές να ανανεώνονται κάθε 3 με 6 ημέρες, αντί για κάθε 28. Αυτό προκαλεί επηρμένες, λεπιδώδεις πλάκες στο δέρμα.

Έχει υπολογισθεί ότι το 2-5% των ανθρώπων παγκοσμίως έχουν ψωρίαση, ενώ η νόσος έχει ίσες πιθανότητες εμφάνισης σε άνδρες και γυναίκες. Για την αντιμετώπισή της υπάρχουν διάφορες αποτελεσματικές θεραπείες, τόσο για τον έλεγχο του νοσήματος όσο και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Σημειώνεται, ότι η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική, καθώς δεν προκαλείται από κάποιον ιό ή παθογόνο μικρόβιο.

Στην εκδήλωση της Πέμπτης, κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιατρός Χαράλαμπος Μπερμπερίδης, Διευθυντής Ρευματολογικού Τμήματος 424 Γ.Σ.Ν.Θ. και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας – ΕΠ.Ε.ΡΕ. Την εκδήλωση θα προλογίσει η πρόεδρος του Συλλόγου «Επιδέρμια», Τίνα Κουκοπούλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιριών GENESIS Pharma και UCB.

Σχετικές ειδήσεις