ΥΓΕΙΑ

Ασφαλιστικό: Αντίθετοι οι γιατροί στην επιβολή διπλής εισφοράς υπέρ υγείας

Ασφαλιστικό: Αντίθετοι οι γιατροί στην επιβολή διπλής εισφοράς υπέρ υγείας

Κατά της επιβολής διπλής εισφοράς για την υγεία, τη στιγμή που ο ασφαλισμένος απολαμβάνει τις ίδιες παροχές, τάχθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Βλασταράκος τοποθετήθηκε τη Δευτέρα (26/09/2016), στη Μεικτή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών, Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για τις τροποποιητικές διατάξεις αναφορικά με τον τομέα της υγείας, οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων».

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ ανέφερε, επίσης, ότι θα πρέπει οι εκπτώσεις για τους νέους ιατρούς να διατηρηθούν, καθώς και η έκπτωση του 50% των ασφαλιστικών εισφορών μετά από 40 χρόνια ασφάλισης, τη στιγμή που οι ιατροί, στην πλειοψηφία τους, ασκούν το επάγγελμα για πολλά χρόνια και το κράτος ωφελείται πολλαπλώς από την παραμονή τους στην εργασία. Οι τροποποιητικές διατάξεις αλλάζουν κάποια ποσοστά, ως προς τη συμμετοχή σε χρήμα και είδος, χωρίς να αλλάζει το συνολικό ποσοστό.

Ο κ. Βλασταράκος εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει φορολογικό χαρακτήρα και οδηγεί σε νέα αφαίμαξη των εισοδημάτων των ιατρών. Επτά στα δέκα ευρώ, των εισοδημάτων των ιατρών, επιστρέφονται στο κράτος, μέσω ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών. Παραμένουν δηλαδή μόλις τρία ευρώ σε έναν επαγγελματία ιατρό για να καλύψει τις υποχρεώσεις του. Το αποτέλεσμα είναι να κλείνουν ιατρεία και οι νέοι ιατροί να οδηγούνται στη μετανάστευση.

«Κάθε μεταρρύθμιση για να είναι βιώσιμη χρειάζεται μακρόπνοο σχέδιο, το οποίο θα ενισχύει την εργασία και την ανάπτυξη. Μόνο έτσι η χώρα μας, που μαστίζεται από την κρίση, θα αλλάξει πορεία» κατέληξε ο κ. Βλασταράκος.

Σχετικές ειδήσεις