ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Διελκυστίνδα για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού

ΚΕΕΛΠΝΟ: Διελκυστίνδα για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Οργανισμού

Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας εν όψει της αλλαγής στο θεσμικό πλαίσιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, με τους εργαζόμενους, τη Δευτέρα (24/10/2016).

Επιμέλεια: Διονυσία Προκόπη

Ο κ. Ρόζενμπεργκ δήλωσε ότι προτεραιότητα της διοίκησης είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του Οργανισμού, η προάσπιση της υψηλής αποστολής την οποία επιτελεί και του πνεύματος καλής συνεργασίας με όλο το ανθρώπινο δυναμικό του φορέα. Για να τονίσει το πνεύμα καλής προαίρεσης έναντι των εργαζομένων, ανέφερε ότι αμέσως μόλις επανατοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου ΔΣ, έσπευσε να υπογράψει την καταβολή της μισθοδοσίας και να μεριμνήσει για την κατά προτεραιότητα διευθέτηση όλων των υπόλοιπων εκκρεμών αιτημάτων του προσωπικού.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα των εργαζομένων, ο κ. Ρόζενμπεργκ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο, πως κατά τη διαδικασία της αναγκαίας εξυγίανσης του Οργανισμού καμία θέση εργασίας δε θα χαθεί, με σαφή θέση και πρόθεση της διοίκησης τη μη συρρίκνωση του φορέα από πλευράς ανθρωπίνου δυναμικού.

Ωστόσο, το Σωματείο των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ (ΣΕΚΕΕΛ) θεωρεί ότι ο κ. Ρόζενμπεργκ δεν έδωσε επαρκείς διευκρινήσεις και εγγυήσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Κέντρου. Όπως υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση, «ο κ. Ρόζενμπεργκ δήλωσε παρουσία 200 Εργαζομένων ότι "δεν είναι σε θέση να απαντήσει" στα βασικά ερωτήματα που του θέσαμε και αφορούν στον πυρήνα των ανησυχιών των εργαζομένων:

- Αν εγγυάται οργανικές θέσεις για το σύνολο των εργαζομένων εντός ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως προβλέπει ο νόμος 3370/2005.

- Αν εγγυάται την διατήρηση όλων των επιστημονικών πεδίων του Οργανισμού, χωρίς παραχώρηση αρμοδιοτήτων σε άλλους φορείς.

- Αν μπορεί να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαβούλευσης και συνεργασίας με τους εργαζομένους, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιβεβλημένη, ακόμα και από το νόμο, συμμετοχή των ίδιων σε μία τόσο θεμελιακή αλλαγή του Οργανισμού».

Το ΣΕΚΕΕΛ καταλογίζει «αδυναμία διαχείρισης» στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ και για το λόγο αυτό ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Επίσης, καλεί τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, και τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη, να δεσμευθούν:

- Για τη διαφύλαξη των οργανικών θέσεων εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ

- Για τη διατήρηση όλων των επιστημονικών πεδίων εντός του ΚΕΕΛΠΝΟ

- Για τη διεξαγωγή μίας αδιάβλητης διαδικασίας που θα διασφαλίζει το νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων σε συμμετοχή και διαβούλευση.

Σχετικές ειδήσεις