ΥΓΕΙΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Επανέρχεται ο Θ. Ρόζενμπεργκ – Εκτός ο Θ. Γιαννόπουλος

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Επανέρχεται ο Θ. Ρόζενμπεργκ – Εκτός ο Θ. Γιαννόπουλος

Και στη μέση οι απλήρωτοι εργαζόμενοι...

Της Διονυσίας Προκόπη

Με κοινή απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, και του αναπληρωτή υπουργού, Παύλου Πολάκη, η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Πέμπτη (20/10/2016) στη Διαύγεια, ολοκληρώνεται –κατά πάσα πιθανότητα- το σίριαλ με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, με την εκ νέου αντικατάσταση του κ. Θανάση Γιαννόπουλου και των δύο πρώην μελών του ΔΣ που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ.

Ο καθηγητής Χειρουργικής, Θανάσης Γιαννόπουλος, είχε επανέλθει στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά τη δικαίωσή του από το ΣτΕ και την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων αντικατάστασης του ίδιου και των άλλων δύο μελών του ΔΣ, λόγω μη τήρησης των τυπικών διαδικασιών από την πλευρά του υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας, ακολουθώντας την απόφαση του ΣτΕ, κάλεσε σε ακρόαση τον κ. Γιαννόπουλο, καθώς και τους κυρίους Ιωάννη Γιαννάκη και Δημήτρη Μπίτα. Όπως προκύπτει από τη σημερινή υπουργική απόφαση, οι κύριοι Γιαννάκης και Μπίτας κατέθεσαν υπομνήματα στις 17/10/2016, στα οποία το υπουργείο απάντησε στις 19/10/2016. Ο κ. Γιαννόπουλος φέρεται να μην επιθυμούσε να συμμετάσχει στη διαδικασία της ακρόασης.

Έτσι, μία ημέρα μετά τη γνωστοποίηση των απαντήσεων του υπουργείου, στη θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ επανέρχεται ο αν. καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ διαμορφώνεται ως εξής:

α. Θεόφιλος Ρόζενμπερκ, τακτικό μέλος και πρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Αλκιβιάδη Βατόπουλο.

β. Αλέξιος Μπένος, τακτικό μέλος και Αντιπρόεδρος, με αναπληρωτή του τον Αντώνιο Κουτή.

γ. Μαρία Κάντζανου, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Βασίλειο Παπαρίζο.

δ. Ευσταθία Πανοτοπούλου, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή της τον Αγάπιο Τερζίδη.

ε. Ουρανία Δαφνή, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Δήμητρα Καββαθά.

στ. Άγγελος Δοκόπουλος, τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια του την Αθηνά Φαραζή.

ζ. Μαρία Μιχάκου, τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτριά της την Θεοδώρα Σταύρου.

η. Δημήτριος Κουντουράς τακτικό μέλος-εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Καραϊσκο του Αντωνίου.

θ. Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος τακτικό μέλος, εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού
Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή του τον Κωνσταντίνο Κουτσόπουλο.

Η θητεία του ΔΣ λήγει, όπως ήδη προβλεπόταν, στις 10/03/2017.

Σημειώνεται ότι για αύριο, Παρασκευή (21/10/2016) είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, για την εξουσιοδότηση του προέδρου να καταβάλει τη μισθοδοσία των εργαζομένων. Ο κ. Γιαννόπουλος είχε συγκαλέσει το ΔΣ τις προηγούμενες ημέρες με αυτό το θέμα, ωστόσο λόγω μη απαρτίας η εντολή δεν δόθηκε και οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν το 15νθήμερο.

Το σωματείο των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε σήμερα ανοιχτή επιστολή στα μέλη του ΔΣ, τονίζοντας:

«Δια της παρούσης,

θα θέλαμε να ζητήσουμε την συμμετοχή σας στην Συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ την Παρασκευή, 21η Οκτωβρίου 2016 στις 11πμ, προκειμένου να εξουσιοδοτήσετε τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΚΕΕΛΠΝΟ για το ζήτημα της καταβολής της μισθοδοσίας των 850 Εργαζομένων του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που εργάζεται στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Πιστεύουμε ότι θα πράξετε το καθήκον σας, σεβόμενοι τους Εργαζομένους του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Με τη σημερινή απόφαση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως θέλει να προλάβει περαιτέρω δυσάρεστες εξελίξεις και να κλείσει το θέμα της πληρωμής των εργαζομένων.

Σχετικές ειδήσεις