ΥΓΕΙΑ

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε Χίο και Μυτιλήνη για τη διαχείριση περιστατικών HIV στις προσφυγικές δομές

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε Χίο και Μυτιλήνη για τη διαχείριση περιστατικών HIV στις προσφυγικές δομές

Τη διάγνωση και διαχείριση ασθενών με HIV λοίμωξη στα Κέντρα Πρώτης υποδοχής και στις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, είχε ως θέμα η ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (15/02/2017) στο ΚΕΕΛΠΝΟ, υπό τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Μπασκόζο.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκε κατά κύριο λόγο η διαμορφούμενη κατάσταση στα νησιά της Χίου και της Μυτιλήνης. Έμφαση δόθηκε στη βελτίωση της διαδικασίας παραπομπής και διασύνδεσης των διαγνωσμένων περιστατικών HIV με τις δομές θεραπείας και φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα ενώ συζητήθηκαν και γενικότερα ζητήματα συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αναπληρωτής καθηγητής Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ανακοινώσε την αποστολή διεπιστημονικού κλιμακίου του Οργανισμού εντός των επόμενων ημερών, στα δύο νησιά. Προς το σκοπό της προάσπισης της δημόσιας υγείας, το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ θα επικεντρωθεί στην ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ορθή διαχείριση των περιστατικών HIV στον προσφυγικό/μεταναστευτικό πληθυσμό και στην αγωγή υγείας στην κοινότητα και την ψυχοκοινωνική στήριξη του ευάλωτου πληθυσμού προσφύγων-μεταναστών.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, επίσης, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου, η Διευθύντρια Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Α. Καραγγελή, εκ μέρους του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Κ. Καμπουράκης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών νοσοκομείων και ΜΚΟ.

Σχετικές ειδήσεις