ΕΟΠΥΥ: Από 1η Απριλίου ο νέος τρόπος παροχής και αποζημίωσης υγειονομικού υλικού

Newsbomb

Σε ισχύ τίθεται την 1η Απριλίου 2017, ο νέος τρόπος παροχής και αποζημίωσης μιας σειράς υλικών, τα οποία έχουν ενταχθεί στις νέες κατηγορίες συμβάσεων.

Οι δικαιούχοι θα προμηθεύονται, αποκλειστικά από συμβεβλημένους παρόχους του ΕΟΠΥΥ, τα εξής υλικά: επιθέματα, υλικά για μεσογειακή αναιμία, οστομικά υλικά, υλικά σακχαρώδους διαβήτη, υλικά τραχειοστομίας, συσκευές σίτισης, καθετήρες – ουροσυλλέκτες, συσκευές έγχυσης φαρμάκων, λοιπά αναλώσιμα και υλικά, ακουστικά βαρηκοΐας, ορθοπεδικά είδη, αναπνευστικές συσκευές και συσκευές οξυγονοθεραπείας, σκευάσματα ειδικής διατροφής.

Δίνοντας τη γνωμάτευση θα παραλαμβάνουν ή θα αποστέλλονται τα αντίστοιχα υλικά που περιγράφονται σε αυτή. Επισημαίνεται ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν θα αποζημιώσει παροχή των ανωτέρω υλικών απευθείας σε δικαιούχο ή σε μη συμβεβλημένο πάροχο από 01/04/2017 και μετά.

Ο συμβεβλημένος πάροχος εκτελεί τις γνωματεύσεις που έχουν εκδοθεί προς τους δικαιούχους και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν για την κατηγορία προϊόντων/υλικών χωρίς να δύναται να αλλάξει την κατηγορία των προϊόντων/υλικών ή να εξαργυρώσει αυτές.

Για τα υπόλοιπα υλικά και υπηρεσίες οι οποίες δεν αναφέρονται παραπάνω, θα συνεχίσει η διαδικασία αποζημίωσης όπως ίσχυε μέχρι τις 31/12/2016.

Ειδικότερα δε για τα οπτικά, η διαδικασία παρατείνεται έως τις 31/03/2017, καθώς και για την ειδική αγωγή για την οποία είναι σε εξέλιξη το έργο της Επιστημονικής Επιτροπής που έχει συστήσει το υπουργείο Υγείας.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved