ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στα ραντεβού με τους γιατρούς από 1η Οκτωβρίου

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει στα ραντεβού με τους γιατρούς από 1η Οκτωβρίου

Τι πρέπει να προσέχουν οι ασφαλισμένοι για να μην πληρώνουν τις επισκέψεις.

Από την 1η Οκτωβρίου 2017 τίθεται σε εφαρμογή το νέο σύστημα επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς συμβεβλημένους με τον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, καθορίζεται ως μέσος ημερήσιος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι είκοσι επισκέψεις. Ο χρόνος επίσκεψης καθορίζεται σύμφωνα με τους κανόνες ορθής ιατρικής πρακτικής. Ενδεικτικός μέσος χρόνος επίσκεψης (ανά δικαιούχο μέσω ΕΟΠΥΥ), ορίζονται τα δεκαπέντε λεπτά της ώρας.

Επίσης, καθορίζεται ως μέγιστος εβδομαδιαίος αριθμός επισκέψεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ στους συμβεβλημένους με τον Οργανισμό ιατρούς, οι εκατό επισκέψεις.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που καλυφθούν τα παραπάνω όρια, είτε οι 20 επισκέψεις ανά ημέρα ή 100 ανά εβδομάδα, οι ασφαλισμένοι θα καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι.

Πάντως, η ένωση των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ωστόσο, έχει καταθέσει εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Οργανισμού, ζητώντας την απόσυρση της σχετικής εγκυκλίου. Την αντίθεσή του στο νέο σύστημα επισκέψεων είχε εκφράσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σχετικές ειδήσεις