Ένταση στο υπουργείο Οικονομικών – Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο

Newsroom Newsroom

Ένταση στο υπουργείο Οικονομικών – Διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο Δημόσιο και στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιήθηκε έξω από υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, με αίτημα την «απρόσκοπτη καταβολή» των επιδομάτων Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Μικρής διάρκειας ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτήριο του υπουργείου, σπάζοντας τη γυάλινη πόρτα. Η ένταση έληξε γρήγορα χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας τόνισε ότι «η ΑΔΕΔΥ είναι σήμερα εδώ διαμαρτυρόμενη για την περικοπή των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων» και πρόσθεσε: «Ζητήσαμε επανειλημμένως με έγγραφες προειδοποιήσεις συνάντηση με τον κ. Τσακαλώτο, έτσι ώστε να θέσουμε το θέμα των βαρέων κι ανθυγιεινών επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς και να συζητήσουμε όλα τα οικονομικά θέματα που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους. Δυστυχώς ο κ. Τσακαλώτος δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας παρόλο που είχε αναλάβει δέσμευση ότι θα συναντηθούμε εδώ και 3 μήνες. Θα κάνουμε κι άλλες προσπάθειες να τον συναντήσουμε αν όμως δεν δεχτεί έστω και την ύστατη στιγμή να μας ξαναδεί. Για εμάς ο αγώνας θα συνεχιστεί».

bae1.jpg
01

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος εργαζομένων στο Θριάσιο, Μανώλης Βαρδαβάκης, είπε ότι «είμαστε σήμερα εδώ στη συγκέντρωση εργαζόμενοι από την Υγεία και το υπόλοιπο Δημόσιο κι απαιτούμε από την κυβέρνηση πρώτα απ' όλα να σταματήσει να αναγκάζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να προσφεύγουν στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται». Και συμπλήρωσε: «Απαιτούμε εδώ και τώρα την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού, απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος κι ένταξη στα βαρέα κι ανθυγιεινά επαγγέλματα όλων όσοι εργάζονται στις ανθυγιεινές συνθήκες. Να καταργηθούν τα προνόμια κι επιδοτήσεις, όπως δίνουν οι σημερινές κυβερνήσεις και οι προηγούμενες, σε τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές και να εξασφαλιστούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες του λαού».

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα αιτήματά τους, διεκδικούν την «άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας», ζητούν να μη δοθεί «καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο» και να μη γίνει «καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα» και να επεκταθεί και «σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved