ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η νέα θέση του τέως προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη

Αυτή είναι η νέα θέση του τέως προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη

Περίπου έξι μήνες μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΠΥΥ, ο Σωτήρης Μπερσίμης αναλαμβάνει νέα καθήκοντα στον ιδιωτικό τομέα, αυτή τη φορά. 

Η θητεία του κ. Μπερσίμη στον ΕΟΠΥΥ συνδέθηκε με τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του οργανισμού προς τους παρόχους, με την πρώτη μεγάλη εκκαθάριση και έλεγχο των δαπανών, με την ομαλοποίηση των πληρωμών, καθώς και με την ψηφιοποίηση μεγάλου μέρους των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ. Για το έργο αυτό, απέσπασε άλλωστε και διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η νέα του συνεργασία, η οποία ξεκινά τον Απρίλιο, είναι με τον όμιλο της Βιοϊατρικής. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη (28/03/2019) ο Σωτήρης Μπερσίμης αναλαμβάνει Σύμβουλος Διοίκησης στον όμιλο, με κύριο άξονα την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Ομίλου Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αναφέρει:
«Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής του ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Σωτήριο Μπερσίμη, ως Συμβούλου Διοίκησης με έμφαση στην αναδιοργάνωση του Ομίλου και κύριο άξονα την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Η ένταξη του κ. Μπερσίμη στη δυναμική ομάδα της Βιοϊατρικής ενδυναμώνει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο μεγαλύτερος στον κλάδο, αμιγώς ελληνικός όμιλος, στο σύστημα υγείας.

Η συνεργασία αυτή, επιπρόσθετα, έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων συνέργειας μεγάλου εύρους μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Μπερσίμης έχει συνεργαστεί και κατείχε σημαντικές θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σε εταιρείες και οργανισμούς. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων επίβλεψης και ελέγχου διεργασιών, μεταξύ άλλων στην επιτήρηση ασθενειών, στην αξιολόγηση υπηρεσιών Υγείας καθώς και στην παρακολούθηση κλινικών δοκιμών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις