Τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη δικαιούνται σχολικό νοσηλευτή

Newsbomb

Δυνατότητα υποστήριξης με σχολικό νοσηλευτή, έχουν τα παιδιά που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και φοιτούν σε βρεφικούς ή παιδικούς σταθμούς, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Συνάντηση για το θέμα, είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρήστος Δαραμήλας και μέλη του ΔΣ, με τη Σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Μαργαρίτα Σύρκου και στελέχη του Υπουργείου. Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έθεσε το ζήτημα της έλλειψης σχολικών νοσηλευτών σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, που είναι εξαιρετικά σοβαρό για την υγεία και τη ζωή των παιδιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η κ. Σύρπου ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι υπάρχει ήδη νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να διοριστούν σχολικοί νοσηλευτές σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς προκειμένου να υποστηρίξουν τα συγκεκριμένα παιδιά (Άρθρο 13, παρ. 10, ΦΕΚ 4249 Β/2017), ωστόσο, αυτό, όπως έγινε φανερό, δεν εφαρμόζεται.

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε αποστολή ενημερωτικής επιστολής προς τους Δήμους, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί και η καταγραφή των υπαρχόντων περιστατικών, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τον αριθμό των παιδιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και χρήζουν υποστήριξης από σχολικό νοσηλευτή.

Το υπουργείο Εσωτερικών και η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το εν λόγω ζήτημα και τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη που φοιτούν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς να έχουν υποστήριξη από σχολικό νοσηλευτή που άλλωστε ορίζεται από το νομοθετικό πλαίσιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved