ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Η στάση μας απέναντι στον Άκη

Η στάση μας απέναντι στον Άκη

Φως στη σκοτεινή υπόθεση που οδήγησε τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο στον Κορυδαλλό έριξαν τα συνεχή και αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του newsbomb.gr

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποκαλύψεις κατά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Άκη Τσοχατζόπουλου έπαιξε το newsbomb.gr.

Με σειρά δημοσιευμάτων που ξεκίνησαν μήνες πριν τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου, το newsbomb.gr ζητούσε μετ' επιτάσεων να υπάρξει δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων που αφορούν τον πρώην υπουργό.

Από τη σύλληψη του πρώην υπουργού και την προφυλάκισή του, τη Μεγάλη Δευτέρα, το newsbomb.gr μετέδιδε διαρκώς την πορεία των εξελίξεων με εκτενή δημοσιεύματα και αποκαλύψεις για την υπόθεση του κ. Τσοχατζόπουλου.

«Το ανέμελο καλοκαίρι του Άκη»

Σε δημοσίευμα με ημερομηνία 4 Αυγούστου 2011, με τίτλο «Το ανέμελο καλοκαίρι του Άκη», το newsbomb.gr αναφέρεται στις δικαστικές εκκρεμότητες του πρώην υπουργού, που περίμενε την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη, απομονωμένος από τους άλλοτε συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ.

«Πάντως δεν θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν αδικημένο. Αντίθετα. Για άλλη μια φορά στα σκάνδαλα που τον αφορούσαν κυριάρχησε μια αχλή συγκάλυψης», έγραψε το newsbomb.gr που φιλοξένησε δήλωση παλαιού βουλευτή, που υποστήριξε ότι για τον πρώην υπουργό επιδιώχθηκε «δικαιοσύνη, όχι τη φυσική του εξόντωση».

«Το θέμα βέβαια είναι ότι ποτέ δεν έγινε αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ επιδίωκε κάτι από τα δύο. Κανείς δεν τους έψεξε επειδή δεν αποζήτησαν τη φυσική του εξόντωση. Δικαιοσύνη όμως;», κατέληγε το δημοσίευμα.

bomb_1

Ο Άκης, η πρώην σύζυγος και η εταιρία τους

Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 21 Ιανουαρίου του 2011, το newsbomb.gr απεκάλυπτε ότι η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου, «Γερμανίδα Γκούντρουν Μολντενχάουερ με τη βοήθεια του συζύγου της έστηνε την αναπτυξιακή εταιρία με την επωνυμία «Medittera» το 1989.

Με τίτλο «Ο Άκης, η πρώην σύζυγος και η εταιρεία τους», το δημοσίευμα αναφερόταν στις δραστηριότητες της επιχείρησης που ως σκοπό είχε την εκμετάλλευση ακινήτων στην Ελλάδα και την πώλησή τους σε ξένους. «Μόνο που η έκταση που έκανε τις δουλειές της η κα Γκούντρουν ήταν μία πανέμορφη βουνοπλαγιά (κατεπειγόντως αποχαρακτηρισμένη δασική έκταση την εποχή εκείνη ) στον πανέμορφο Κόρφο Κορινθίας» γράφαμε.

bomb_2

Το θύμα σκευωρίας παριστάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Έντονη κριτική είχε ασκήσει το newsbomb.gr και στη στάση του πρώην υπουργού, που καθ' όλη τη διάρκεια των αποκαλύψεων απέρριπτε κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του στις υποθέσεις που τον απασχολούσαν.

Με τίτλο «Το θύμα σκευωρίας παριστάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος», στις 7 Ιουνίου 2011, το newsbomb.gr είχε αναφερθεί στην συνέντευξη του πρώην υπουργού στους «Νέους Φακέλους» στο ΣΚΑΪ γράφοντας: «ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ απαντώντας σε ερωτήσεις των Αλέξη Παπαχελά και Τάσου Τέλλογλου δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων».

bomb_3

Τα υποβρύχια «καίνε» Άκη, Γιάννο, Σπήλιο και Μεϊμαράκη

Το newsbomb.gr παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις της δικαστικής έρευνας. Σε δημοσίευμα στις 4 Αυγούστου 2011, με τον τίτλο «Τα υποβρύχια «καίνε» Άκη, Γιάννο, Σπήλιο και Μεϊμαράκη» γράφαμε: «Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας της περιόδου 2000-2009 καταλογίζει η έκθεση της επιτροπής Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, τα μέλη της οποίας ερεύνησαν την υπόθεση των υποβρυχίων» και προσθέταμε ότι η έκθεση «που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο «καίει» ουσιαστικά τον Άκη Τσοχατζόπουλο».

bomb_4

Δημοψήφισμα - κόλαφος για τον Άκη

Κατά τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας, το newsbomb.gr θέλησε να σφυγμομετρήσει την κοινή γνώμη. Η ιστοσελίδα μας έθεσε στους αναγνώστες της ερώτημα για το εάν τα περιουσιακά στοιχεία και το επίπεδο ζωής του πρώην υπουργού δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2011, ανακοινώσαμε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης γράφοντας: «Κόλαφος για τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο είναι τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος του newsbomb. Σε ερώτηση για τη δήλωση πόθεν έσχες που υπέβαλε ο άλλοτε κραταιός άνδρας του ΠΑΣΟΚ για το οικονομικό έτος 2009, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (79.42%) πιστεύουν ότι τα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματά του».

bomb_5

SZ: «Ο υπουργός που δωροδοκήθηκε»

Πέραν των ρεπορτάζ από την ελληνική δικαιοσύνη, το newsbomb.gr παρέθετε και τις πληροφορίες ξένων μέσων ενημέρωσης για τις μίζες των υποβρυχίων από τη γερμανική Ferrostaal.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2011, αναμεταδώσαμε το δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, που φωτογράφιζε τον πρώην υπουργό ως αποδέκτη δωροδοκίας από τη γερμανική εταιρία Ferrostaal και περιέγραφε τις δαιδαλώδεις διαδρομές της μίζας, που έφθασε στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου και ΗΠΑ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Τσοχατζόπουλος «έλαβε «πολλά χρήματα ως δωροδοκία» και ότι εκατομμύρια ευρώ έφτασαν στην Αθήνα μέσω Ελβετίας, Κύπρου, ΗΠΑ ή άλλων διαδρομών και χρησιμοποιήθηκαν τελικά για την αγορά ακινήτων».

bomb_6

Ο Άκης τα ήθελε όλα δικά του

«Τον Άκη τον έφαγε η βουλιμία του. Τα ήθελε όλα δικά του πάντα. Και δεν σταματούσε πουθενά» ήταν το σχόλιο του κ. Κώστα Χαρδαβέλλα, στις 12 Απριλίου 2012, μία ημέρα μετά τη σύλληψη του κ. Τσοχατζόπουλου.

Ο δημοσιογράφος άσκησε δριμεία κριτική στις μεθόδους του πρώην υπουργού, που «ακολούθησε μια παραδοσιακή συνταγή αναρρίχησης στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πάντα ναι στον πανίσχυρο Ανδρέα Παπανδρέου». Φωτίζοντας το προφίλ του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ, ο Κ. Χαρδαβέλλας έγραφε: «Ήθελε να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός. Το ΠΑΣΟΚ όμως επέλεξε Σημίτη. Μετά όμως πήγε να φάει τον Σημίτη. Απέτυχε. Μετά το έριξε στις «μπίζνες» για να το πούμε έτσι κομψά. Και δεν σταμάταγε πουθενά. Σπίτια, βίλες, μεζονέτες, χλιδάτος γάμος στο Παρίσι, όλα τα ήθελε εδώ και τώρα ο Άκης στα στερνά του βίου του».

bomb_7

Ο Άκης, η ελβετική τράπεζα και το real estate

Την ίδια ημέρα, ο Μενέλαος Τασιόπουλος προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις, γράφοντας για ένα περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε γνωστή τράπεζα της Ελβετίας, με μάρτυρα έναν Έλληνα εφοπλιστή.

Ο εφοπλιστής διαπίστωσε έντονη νευρικότητα στο προσωπικό και ρώτησε τη συμβαίνει. «Περιμένουμε έναν πολύ μεγάλο πελάτη» του είπε ο διευθυντής και έτσι εξήγησε την αναταραχή. Μάλλον έκπληκτος ο εφοπλιστής, ο οποίος και αυτός κάθε άλλο παρά μικρός πελάτης θεωρείτο και έχοντας μπει σε περιέργεια, αφού του είπε ο συνομιλητής του ότι ο «μεγάλος» πελάτης είναι και αυτός ελληνικής καταγωγής, τελείωσε όπως –όπως τη συζήτηση, έδωσε ένα επόμενο ραντεβού με τον διευθυντή για την άλλη μέρα το πρωί και αφού μάζεψε τα πράγματα του, κινήθηκε προς την έξοδο της τράπεζας.. Όπως έβγαινε ήταν η ώρα που έμπαινε ο «μεγάλος πελάτης». Έκπληκτος ο εφοπλιστής είδε ότι αυτός ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος!», έγραψε ο Μενέλαος Τασιόπουλος.

bomb_8

Ποιους «κρατάει στο χέρι» ο Άκης

Η υπόθεση των υποβρυχίων και των αμυντικών δαπανών έγινε και θέμα της εκπομπής «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ» στη web tv του newsbomb.gr.

Σε μια αποκαλυπτική εκπομπή, στις 17 Απριλίου 2012, ο Κώστας Χαρδαβέλλας άνοιξε τους «βρώμικους φακέλους» του υπουργείου Άμυνας που αφορούν τις αμυντικές δαπάνες, την ώρα που το περιβάλλον του κ. Τσοχατζόπουλου διέρρεε ότι «αν ανοίξει το στόμα του ο Άκης θα καταρρεύσει το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, κάποιοι θα μπουν φυλακή και κάποιοι άλλοι – ακόμα και απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί – θα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα».

bomb_9

O Άκης, οι συμπτώσεις και τα λάθη

Στις 17 Απριλίου, το newsbomb.gr αναφέρθηκε εκτενώς στην απολογία του πρώην υπουργού, που τον οδήγησε στη φυλακή. «Δεν έπεισε κανέναν στην απολογία του» αναφέραμε, σχολιάζοντας την άρνηση του κ. Τσοχατζόπουλου να παραδεχθεί τις αποδιδόμενες σ' αυτόν κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «συμπτώσεις».

«Επιχειρήματα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έπεισαν με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Πρωτοδικών Γαβριήλ Μαλλής και ο εισαγγελέας Νίκος Βούλγαρης να συμφωνήσουν ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να κριθεί προφυλακιστέος», γράφαμε.

bomb_10

ΑΥΤΟ είναι το πόρισμα-κόλαφος για τον Άκη

Η μεγάλη αποκάλυψη έγινε με το δημοσίευμα του Newsbomb.gr στις 12 Απριλίου. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ παρουσιάζεται το εισαγγελικό πόρισμα, στο οποίο ο Άκης Τσοχατζόπουλος εμφανίζεται ως "αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης", με σκοπό το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο πόρισμα υπάρχουν απαξιωτικές αναφορές στο πρόσωπο του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς μέσα από μια σειρά γεγονότων παρουσιάζεται ως κοινός φοροφυγάς και άνθρωπο που αγνοεί τους νόμους του κράτους.

akis

Διαβάστε επίσης:

Ο Α.Τσοχατζόπουλος, ο «Νίκος», τα 270.000 ευρώ και το Newsbomb