ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα υποβρύχια «καίνε» Άκη, Γιάννο, Σπήλιο και Μεϊμαράκη

Τα υποβρύχια «καίνε» Άκη, Γιάννο, Σπήλιο και Μεϊμαράκη
Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας της περιόδου 2000-2009 καταλογίζει η έκθεση της επιτροπής...

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας της περιόδου 2000-2009 καταλογίζει η έκθεση της επιτροπής Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, τα μέλη της οποίας ερεύνησαν την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η έκθεση που κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο «καίει» ουσιαστικά τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου, ενώ πιο επικριτική γίνεται για τους Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Ευάγγελο Μεϊμαράκη, καθώς αναφέρει ότι «οι ευθύνες αναδείχθηκαν έντονα την περίοδο 2006-2009».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Ευτύχιος Δαμιανάκης ζήτησε από τον κ. Πετσάλνικο να διαβιβάσει την έκθεση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου «να αποτελέσει μέρος της δικογραφίας, εκτιμώντας ότι τα στοιχεία που αναδεικνύονται από την εξέταση των συμβάσεων θα διευκολύνουν την απόδοση ευθυνών σε βάρος όλων των ενδεχομένων δεδομένου ότι τα συμβατικά κενά και ελαττώματα συνδέονται κατά την εκτίμηση της επιτροπής με τον χρηματισμό προσώπων που ερευνά η εισαγγελική αρχή».

Να σημειωθεί πως οι βουλευτές των κομμάτων θα μελετήσουν την έκθεση και εφόσον θεωρήσουν ότι απαιτείται σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης θα καταθέσουν σχετική πρόταση.