ΚΟΣΜΟΣ

Εισβολή σε ουκρανική στρατιωτική βάση - Νεκρός ένας Ουκρανός

Εισβολή σε ουκρανική στρατιωτική βάση - Νεκρός ένας Ουκρανός

Ουκρανική στρατιωτική βάση στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της Κριμαίας, δέχθηκε εισβολή ενόπλων στρατιωτών, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από πυρά ένας Ουκρανός αξιωματικός, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.


Το γεγονός ανέφερε, μέσω τηλεφώνου από την Κριμαία, ο Ουκρανός στρατιωτικός Βλάντισλαβ Σελέζνιοφ, ο οποίος βρίσκεται μέσα στη βάση. Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News, οι άνδρες οι οποίοι έχουν εισβάλει στη βάση, φέρονται να ανήκουν στον ρωσικό στρατό.

Ο κ. Σελεζνιόφ ανέφερε επίσης ότι έχει συλληφθεί από τις επιτιθέμενες δυνάμεις και ένας Ουκρανός λοχαγός.

«Έχουμε ταμπουρωθεί στον δεύτερο όροφο. Το αρχηγείο έχει καταληφθεί και ο διοικητής μας έχει συλληφθεί. Θέλουν να καταθέσουμε τα όπλα μας, αλλά εμείς δεν σκοπεύουμε να παραδοθούμε», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι οι άνδρες, οι οποίοι έχουν εισβάλει στη βάση δεν φέρουν διακριτικά και έχουν τα πρόσωπά τους καλυμμένα.

«Σήμερα Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά ένστολων Ουκρανών. Αυτό αποτελεί έγκλημα πολέμου», τόνισε σε δηλώσεις του ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένιι Γιάτσενιουκ, ο οποίος σημείωσε ότι, με ευθύνη Ρώσων στρατιωτών, η κρίση στην Κριμαία από πολιτική λαμβάνει στρατιωτικό χαρακτήρα.

Ο κ. Γιάτσενιουκ κάλεσε τον υπουργό Άμυνας της χώρας του να συγκαλέσει συνάντηση με τους ομολόγους του της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας, χωρών οι οποίες είχαν εγγυηθεί, με βάση συνθήκη του 1994, το απαραβίαστο των συνόρων της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τουρτσίνοφ δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας

Η Βρετανία διακόπτει τη στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία

Συνάντηση των G7 στη Χάγη για την Ουκρανία

Μπάιντεν: «Αρπαγή εδαφών» η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

Ο Πούτιν και οι ηγέτες της Κριμαίας υπέγραψαν τη συνθήκη

Βλαντιμίρ Πούτιν: Νέα εποχή για την Κριμαία