ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πόλα Ρούπα: Ετοίμαζαν επιθέσεις σε πολιτικούς και επιχειρηματίες;

Πόλα Ρούπα: Ετοίμαζαν επιθέσεις σε πολιτικούς και επιχειρηματίες;

Προβληματισμός στην Ελληνική Αστυνομία από τα ευρήματα στο σπίτι της κατηγορούμενης για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις - Σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών και σχεδιαγράμματα

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τη σύλληψη της Πόλα Ρούπα.

Η κατηγορούμενη γα συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις συνελήφθη σήμερα το πρωί (5 Ιανουαρίου 2017), σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 06.10 ώρα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής.

Η 48χρονη είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της εισαγγελέα Ανηλίκων.

Στη συνέχεια, την 07.00 ώρα περίπου, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη 25χρονη Ελληνίδα, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην Παναγιώτα Ρούπα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι της συζύγου του διαβόητου τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη εντοπίζοντας χειρόγραφα τα οποία μπορεί να αποδειχτούν σημαντικά για να ξετυλίξουν το κουβάρι της τρομοκρατίας.

Η Αντιτρομοκρατική εντόπισε σημειώσεις με ονόματα πολιτικών και επιχειρηματιών και εικάζεται πως η Πόλα Ρούπα σχεδίαζε «χτύπημα» εναντίον τους. Επίσης βρέθηκαν σχεδιάγράμματα με οδούς και χάρτες.

Η αστυνομία, επισημαίνει πως ενδέχεται να υπάρχουν και συνεργοί - μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων με τους οποίους συνεργαζόταν η Ρούπα και σχεδίαζε μαζί τους τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

4007791

«Ξεκινάω απεργία πείνας και δίψας – Τι ζητά για το παιδί της και ποια η τύχη του»

Υπό καθεστώς προστασίας και κάτω από τη διακριτική παρακολούθηση ειδικών ψυχολόγων βρίσκεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, ενώ την ίδια στιγμή υπεβλήθη αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να αγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του μικρού η γιαγιά και η αδελφή της 48χρονης.

Όπως τονίζεται στο αίτημα υπάρχει κίνδυνος για την ψυχική υγεία του παιδιού από το ενδεχόμενο παρατεταμένης παραμονής του σε Ίδρυμα ή νοσοκομείο .

Το 6χρονο αγοράκι σύμφωνα με πληροφορίες φιλοξενήθηκε σε ειδικό χώρο όπου του προσφέρθηκε φαγητό αλλά και παιχνίδια ενώ κοντά του βρέθηκε και εισαγγελέας ανηλίκων.

Ωστόσο σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές η διαδικασία για το που τελικά θα δοθεί η επιμέλεια του παιδιού θα είναι χρονοβόρα καθώς θα πρέπει να διενεργηθεί κοινωνική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγγενείς του μικρού τηρούν τις προϋποθέσεις για την επιμέλειά του.

Η ίδια, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατηγορεί τους αστυνομικούς, δεν συνεργάζεται και βρίζει συνεχώς.

Μετά την επιστροφή της στη ΓΑΔΑ η Πόλα Ρούπα ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας.

«Είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος»

Η δήλωση της Πόλας Ρούπα με την οποία ενημέρωσε τους αστυνομικούς ότι θα προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Δείτε παρακάτω της δήλωσή της όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

«Εγώ η Πόλα Ρούπα δηλώνω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι μέχρι να πεθάνω αμετανόητη εχθρός του συστήματος. Το παιδί τώρα το βάζουν μέσα σε αυτόν τον πόλεμο και το εκδικούνται προκειμένου να εκδικηθούν περισσότερο εμένα. Έχουν απαγάγει το παιδί μου και δεν ξέρω που βρίσκεται από τα ξημερώματα που μας έχουν συλλάβει. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, είναι γεγονός, όμως το να πολεμάνε το παιδί μου με το να αρνούνται να το φέρουν να το δω και με το να αρνούνται να το δώσουν άμεσα σε συγγενείς πρώτου βαθμού, και να το με απειλούν ότι θα πάει σε ίδρυμα, είναι η πιο ποταπή πράξη σε αυτόν τον πόλεμο. Αυτοί που βρίσκονται στον κρατικό μηχανισμό είναι σκουλήκια γιατί πολεμάνε ένα παιδί 6 χρονών. Ξεκινάω τώρα απεργία πείνας και δίψας προκειμένου να δοθεί το παιδί τώρα στη μάνα μου και την αδερφή μου. Σε ό,τι αφορά εμένα θα παραμείνω εχθρός τους μέχρι να πεθάνω και δεν θα με λυγίσουν ποτέ. Ζήτω η επανάσταση!

Πόλα Ρούπα

5-1-2017»

Τέλος σημειώνεται ότι και ο σύντροφος της Πόλας Ρούπα, Νίκος Μαζιώτης θα προχωρήσει επίσης σε απεργία πείνας και δίψας.

Ποια είναι η Πόλα Ρούπα: Η σχέση με το Μαζιώτη, οι «μεταμορφώσεις» και το...ελικόπτερο

Από τον Ιούνιο του 2014, οπότε και συνελήφθη στο Μοναστηράκι ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, αναζητούσαν οι Αρχές την Πόλα (Παναγιώτα) Ρούπα.

Η πιο εντυπωσιακή «εμφάνισή» της ήταν τον Φεβρουάριο του 2016, όταν επιχείρησε με ελικόπτερο να προσγειωθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να απελευθερώσει τον καταδικασμένο σε φυλάκιση 50 ετών Νίκο Μαζιώτη.

Η Πόλα Ρούπα, είχε νοικιάσει τότε με πλαστή ταυτότητα και καστανή περούκα, ελικόπτερο από την περιοχή της Ερμιονίδας και ενώ βρισκόταν εν πτήσει, ζήτησε από τον πιλότο να κατευθυνθεί στον Κορυδαλλό.

maziotis roupa

Επίσης, η Αντιτρομοκρατική «είδε» την Πόλα Ρούπα πίσω από ληστεία που έγινε στην Εθνική Τράπεζα στη Μαλεσίνα, το Σεπτέμβριο του 2016 με λεία 180.000 ευρώ.

Ακόμη, εξετάζεται η συμμετοχή της σε ληστεία που έγινε στις 25 Ιουνίου στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Υπενθυμίζεται ότι τότε μια γυναίκα έστησε καρτέρι στην υπάλληλο του υποκαταστήματος Τράπεζας μέσα στο νοσοκομείο και με την απειλή πιστολιού, πήρε 125.000 ευρώ.

Στις 22 Ιουλίου 2014, η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της από στιγμιότυπα εικόνων κλειστού κυκλώματος καμερών ασφαλείας.

Η Ρούπα φαινόταν ξανθιά με κοντά μαλλιά και δεν είχε σχέση με την παλιά εικόνα της με μακριά σκούρα καστανά μαλλιά.

Επίσης ήταν φανερά αδυνατισμένη σε σχέση με το παρελθόν.

Η Ρούπα γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα και είναι πτυχιούχος Μαθηματικού. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, γνωρίστηκε με το Νίκο Μαζιώτη στην κατάληψη του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1995 και έκτοτε συμπορεύονται. Έχουν μάλιστα αποκτήσει ένα γιο, ο οποίος έμενε με την Πόλα Ρούπα στην οικία στην Ηλιούπολη, όπου συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Υπενθυμίζεται ότι το 2013, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στους τρεις θωρούμενους ως διευθυντική ομάδα της οργάνωσης, Νίκο Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα και Κώστα Γουρνά συνολικές ποινές κάθειρξης 50 ετών στον πρώτο και 50 ετών και 6 μηνών στους άλλους δύο για την υπόθεση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Σχετικές ειδήσεις