ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε ο Ιωάννης Διώτης

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι κατέθεσε ο Ιωάννης Διώτης

Δεν του παρέδωσε το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πριν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών, υποστήριξε ο πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης καταθέτοντας ως μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο.

Απαντώντας σε ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου είπε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου πριν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών δεν του παρέδωσε τίποτα (στικάκι), ωστόσο στην ίδια ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας (εάν δηλαδή μετά την αποχώρηση του από το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδωσε κάτι), ο κ. Διώτης αρνήθηκε να απαντήσει. Όπως είπε,εμπίπτει στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει στα Ποινικά Δικαστήρια.

Ακόμη, ο κ. Διώτης ανέφερε ότι ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Μπίκας του είχε επιβεβαιώσει ότι αρχικά η επίμαχη λίστα είχε έρθει στην πατρίδα μας μέσω των μυστικών γαλλικών και ελληνικών υπηρεσιών.

Σε ερώτηση από την έδρα εάν ο κ. Διώτης έχει κάποια σχέση με τα συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου, η απάντηση ήταν αρνητική και ο μάρτυρας προσέθεσε ότι ούτε τα ονόματά τους γνωρίζει.

Σε ερώτηση των συνηγόρων υπεράσπισης εάν το παραληφθέν από τον κ. Παπακωνσταντίνου στικάκι το κατέστρεψε κανείς, ο κ. Διώτης είπε «δεν απαντώ».

Ο κ. Διώτης, σε πολλές ερωτήσεις τόσο από την έδρα όσο από τους συνηγόρους δεν απάντησε, επικαλούμενος ότι είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση στην Ποινική Δικαιοσύνη.

Η δίκη διακόπηκε για αύριο (Πέμπτη 5 Μαρτίου) το μεσημέρι.

Σχετικές ειδήσεις