ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Να μην καταθέσει στη δίκη Παπακωνσταντίνου ζητά ο Ι. Διώτης

Να μην καταθέσει στη δίκη Παπακωνσταντίνου ζητά ο Ι. Διώτης

Tους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να καταθέσει στη δίκη του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου εξήγησε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης.

Παρότι ο ίδιος ο κ. Διώτης είναι κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εντούτοις κλήθηκε σε κατάθεση σήμερα (Τετάρτη 4 Μαρτίου) ως μάρτυρας στη δίκη του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου μετά από αίτημα που είχε υποβάλει στο δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας Ξένη Δημητρίου.

Όμως, ο Ιωάννης Διώτης δήλωσε στο δικαστήριο, ότι δεν μπορεί να καταθέσει στη δίκη, γιατί έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απιστίας, ενώ είχε αρχικά είχε αντιμετωπίσει κατηγορία και για νόθευση η οποία πλέον δεν τον βαρύνει.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι αν δεν ήταν διαδικαστικό το θέμα - δηλαδή αυτός μη πολιτικό πρόσωπο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου πρώην υπουργός- θα ήταν κατηγορούμενος στην ίδια δίκη και δεν θα ήταν δυνατό να είναι ταυτόχρονα μάρτυρας και κατηγορούμενος.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου, κα Δημητρίου, απέρριψε τις αιτιάσεις του Ιωάννη Διώτη προτείνοντας να καταθέσει και να κρίνει ο ίδιος σε τί μπορεί να απαντήσει και σε τι όχι.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου συντάχθηκε με τη θέση του Ιωάννη Διώτη ότι δεν μπορεί να εξεταστεί ως μάρτυρας τη στιγμή που είναι κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση.