ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Αποφυλακίζονται οι Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Υπόθεση Χρυσής Αυγής: Αποφυλακίζονται οι Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος

Δύο ακόμα κατηγορούμενοι, πρώην και νυν κοινοβουλευτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης αποφυλακίζονται σε λίγες ημέρες λόγω παρέλευσης του 18μήνου της προσωρινής κράτησης (ανώτατο όριο προφυλάκισης που ορίζει το Σύνταγμα).

Πρόκειται για τον βουλευτή, Γιώργο Γερμενή και τον πρώην βουλευτή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο.

Συγκεκριμένα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, ο οποίος αποφυλακίζεται στις 11 Ιουλίου, επιβάλλονται αυστηρότατοι περιοριστικοί όροι.

Στον κατηγορούμενο επιβάλλονται οι όροι της υποχρεωτικής διανυκτεύρεσης στο σπίτι του, της απαγόρευσης μετακίνησης του εκτός του νομού Αττικής, της απαγόρευσης μεταφοράς του με πλωτά και εναέρια μέσα, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της κατάθεσης του διαβατηρίου του και της εμφάνισης έξι φορές το μήνα στο ΑΤ της Ραφήνας (ανά πέντε ημέρες!).

Αντίθετα, στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ο οποίος, επίσης, αποφυλακίζεται στις 11 Ιουλίου, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να επιβάλλει μόνο τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορες το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σχετικές ειδήσεις