ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καρούζου: Κερνούσε με 500ευρα

Νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Καρούζου: Κερνούσε με 500ευρα

Εν μέσω αντεγκλήσεων και αποκαλύψεων για το πώς διακινείτο το μαύρο χρήμα συνεχίστηκε σήμερα, Παρασκευή (20/10/2017) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για το αποκαλούμενο σκάνδαλο Καρούζου.

ΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΧΡΗΜΑ

Ο μάρτυρας Ιωσήφ Λιβανός, που έφτασε στο δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών, μετά την καταγγελία του ότι δέχθηκε τον περασμένο μήνα ένοπλη απειλή, έκανε ευθέως λόγο για ξέπλυμα χρήματος με «όχημα» τις αγοραπωλησίες ακινήτων του κατασκευαστή Γιάννη Καρούζου, ενώ, όπως είπε, ο φάκελος του σκανδάλου έχει ανοίξει ξανά από τη Δικαιοσύνη και οι καταγγελίες του επανελέγχονται.

«Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει ξέπλυμα μαύρου χρήματος στον όμιλο Καρούζου. Ο φάκελος έχει ανοίξει ξανά και ελέγχεται το σκάνδαλο Καρούζου», είπε ο μάρτυρας.

«Κερνούσε με 500ευρα»

Ειδικά για τις πωλήσεις δύο ακινήτων στη Γλυφάδα, στην εταιρεία Φάντομ, υποστήριξε ότι 15 εκατ. ευρώ απο τη συμφωνία καταβλήθηκαν μαύρα μέσα σε σακούλες.

«Η συμφωνία για τα δύο ακίνητα ήταν 57 εκατ. ευρώ. Αν το ΣΔΟΕ δεν βρήκε το ποσό αυτό, αλλά 41.500 ευρώ είναι γιατί όλοι στο γραφείο μου είπαν οτι υπήρχαν μετρητά που δόθηκαν σε δύο σακούλες. Αλλά μόνο οι επιταγές βρέθηκαν. Δεν ξέρω αν η κυρία Σκαφτουρα απέκρυψε κάποιο ποσό από τον κ. Καρούζο. Πάντως, μετά την πώληση το Δεκέμβριο του 2008 ζήτησε απο τη σύζυγό μου να της βρούμε μια βίλα περίπου 7 εκατ. ευρώ . Είπε οτι εχει 3,5 εκατ. ευρώ από τον πατέρα της και ότι θα έπαιρνε και δάνειο. Ζήτησε, όμως, να μην το μάθει ο Καρούζος κι εγω είπα δεν ανακατευομαστε καθολου», είπε ο κ. Λιβανός.

Παράληλλα, σε άλλο σημείο της καταθεσής του ανέφερε ότι «όταν είδε τις σακούλες με τα χρηματα, η Σκαφτούρα έβγαλε ένα 500ρικο απο τη δεσμίδα σακούλα να κεράσει. Μου το είπαν υπάλληλοι του ομίλου».

Για τη διοίκηση του ομίλου, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι ασκούνταν από κοινού: «Ο όμιλος Καρούζος ήταν δύο: Ο Καρούζος και η Σκαφτούρα. Σε αυτά τα δύο συμβολαια (σ.σ. της Φάντομ) εκείνος είχε λιγότερη συμμετοχ'η στη διαπραγμάτευση, γιατί μου ξεκαθάρισε ότι η κ. Σκαφτουρα θα αναλάβει τις πωλήσεις. Η τιμή, όμως, ήταν "γραμμή" και από τους δύο».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Νοεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις