ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως

Τελέστηκε στις 12 Νοεμβρίου 2016, στον Ιερό Ναό Γενεσίου της Θεοτόκου Κουκλιών Πωγωνίου, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Μιχαήλ Μπράχου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων και την παρουσία πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο εξήρε την απόφαση του να εισέλθει στις τάξεις του Ιερού Κλήρου και να διακονήσει την Αγία του Χριστού Εκκλησία, σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο και μάλιστα σε μια ακριτική Μητρόπολη, ολιγάνθρωπη και με πολλές ιδιαιτερότητες.

Τόνισε την ιδιαίτερη χαρά του που ένας νέος άνθρωπος επέλεξε την αφιέρωσή του στον Θεό και τόνισε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο πως η καταφυγή και η δύναμή του θα είναι ο Θεός, τον Οποίο θα πρέπει να αγαπά εξ όλης καρδίας και στον Οποίο θα πρέπει να εναποθέτει κάθε πρόβλημά του αλλά και να αντλεί τη δύναμή του.

Χρησιμοποιώντας ποικίλα παραδείγματα από την Αγία Γραφή επεσήμανε στον νέο Κληρικό τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να πορεύεται στην ζωή του για να ευαρεστήσει ενώπιον του Θεού αλλά και για να αποφεύγει τις παγίδες και τις μεθοδίες του Πειρασμού, όπως διαβάζουμε στο romfea.gr.

Ο π. Μιχαήλ Μπράχος, που προστέθηκε στην Ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων, όπως και η Πρεσβυτέρα του, και κατάγεται από την Σιταριά Πωγωνίου.

Σχετικές ειδήσεις