ΚΟΣΜΟΣ

Οσμή σκανδάλου για τη Χίλαρι πριν τις εκλογές: Νέες διαρροές των Wikileaks

Οσμή σκανδάλου για τη Χίλαρι πριν τις εκλογές: Νέες διαρροές των Wikileaks

Πρόκειται για 2.086 υποκλαπέντα μηνύματα από τα συνολικά 50.000 που τα Wikileaks υποστηρίζουν ότι έχουν στη διάθεσή τους.

Τα Wikileaks προχώρησαν στη δημοσιοποίηση άλλων 2.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων, τα οποία εμφανίζονται να προέρχονται από τον ηλεκτρονικό λογαριασμό του Τζον Ποντέστα, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με το CNN.

Τα ηλεκτρονικά αυτά μηνύματα εμφανίζονται να αφορούν κυρίως το 2015, καλύπτοντας μία σειρά από πολιτικές αποφάσεις και αποφάσεις στρατηγικής μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οδηγίες για το χειρισμό θεμάτων που αφορούν στα ΜΜΕ, αλλά και της έκδοσης του βιβλίου υπό τον τίτλο "Clinton Cash" που υπονοεί ύποπτες δραστηριότητες του Ιδρύματος Κλίντον.

Παράλληλα, τα e-mail συμπεριελάμβαναν κομμάτια από μυστικά χειρόγραφα που έδωσε η Χίλαρι Κλίντον σε εταιρείες της Wall Street, αφού έφυγε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μεταξύ των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, υπάρχει κι ένα του συμβούλου της Κλίντον για μεγάλο χρονικό διάστημα Ντουκ Μπάντ, που χαρακτηρίζει την Τσέλσι Κλίντον «κακομαθημένο κολεγιόπαιδο που δεν έχει τίποτα άλλο να κάνει από το να δημιουργεί προβλήματα γιατί όπως η ίδια λέει δεν έχει βρει το δρόμο της κι έχει έλλειψη προσανατολισμού στη ζωή της».

Σχετικές ειδήσεις