ufo
Πηγή: Pixabay
ΚΟΣΜΟΣ

UFO: Οι αποκαλύψεις – «καταπέλτης» για το Πεντάγωνο και ο ακραίος μυστικισμός

Οι καταθέσεις τριών απόστρατων Αμερικανών αξιωματούχων ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου «ζωντάνεψε» ξανά τη συζήτηση για το ενδεχόμενο ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Καταγγελίες τριών ειδικών στο θέμα των UAP (άγνωστων εναέριων φαινομένων) «πυροδότησαν» ξανά τη συζήτηση για την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής, κατά τη διάρκεια ακρόασης του Κογκρέσου, την οποία συγκάλεσε η υποεπιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, την περασμένη Τετάρτη (26/07).

ufo

Οι τρεις μάρτυρες που παρουσιάσθηκαν στο Κογκρέσο προκειμένου να καταθέσουν για την υπόθεση, ήταν οι: Ράιαν Γκρέιβς (απόστρατος αξιωματούχος του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών), Ντέιβιντ Γκρους (απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και πρώην στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας) και Ντέιβιντ Φρέιβορ (απόστρατος Διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού).

«Η κυβέρνηση συγκαλύπτει την ύπαρξη UFO»

Ο Ράιαν Γκρέιβς, κατά την έναρξη της κατάθεσης, τόνισε αρχικά ότι «καθώς συγκεντρωνόμαστε εδώ, ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας βρίσκονται στον εναέριο χώρο μας, ωστόσο, δεν καταγγέλλονται. Αυτές οι εμφανίσεις δεν είναι σπάνιες ή μεμονωμένες, αλλά αποτελούν μία ρουτίνα», αναφερόμενος στα UAP, για τα οποία προειδοποίησε πως «αν είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγνώστου προέλευσης, πρόκειται για ένα επείγον ζήτημα εθνικής ασφαλείας.

Αν αποδειχθεί ότι είναι κάτι άλλο, τότε το θέμα αφορά την επιστήμη. Σε κάθε περίπτωση, τα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας αποτελούν ανησυχία για την ασφάλεια των πτήσεων».

Η αμερικανική κυβέρνηση ορίζει τις ανεξήγητες εμφανίσεις ως UAP και τα τελευταία χρόνια, έχει δημοσιεύσει εκθέσεις αναφορικά με αυτές τις περιπτώσεις. Για ορισμένες, δεν έχουν υπάρξει ακόμη πειστήρια, ενώ, άλλες έχουν αποδοθεί σε αερόστατα, drones, πτηνά, καιρικά φαινόμενα ή και απορρίμματα, όπως πλαστικές σακούλες.

«Μη ανθρώπινο βιολογικό υλικό έχει βρεθεί σε αεροσκάφη που συνετρίβησαν και φυλάσσονται από το Πεντάγωνο»

Λαμβάνοντας τη «σκυτάλη» από τον κ. Γκρέιβς και «ανοίγοντας» περαιτέρω τον κύκλο αποκαλύψεων, ο Ταγματάρχης εν αποστρατεία, Ντέιβιντ Γκρους, επεσήμανε ότι «σοροί μη ανθρώπινων οργανισμών και συντρίμμια UAP έχουν συλλεχθεί και κρατoύνται κρυμμένα από την κυβέρνηση, προκειμένου να ανακτηθεί η τεχνολογία τους, που είναι έτη φωτός πιο προηγμένη και ανεπτυγμένη». Όμως, αποσαφήνισε ότι δεν έχει δει με τα μάτια του ό,τι καταθέτει στην επιτροπή και πως αντλεί πληροφορίες από διηγήσεις συναδέλφων του.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «θα μπορούσα να παράσχω έναν κατάλογο με τα ονόματα συνεργάσιμων αλλά και εχθρικών μαρτύρων, οι οποίοι θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερες πληροφορίες στο Κογκρέσο σχετικά με τα UAP (σ.σ. μέσα στα οποία εντάσσονται και τα UFO)».

Μερικά λεπτά αργότερα, ο Ντέιβιντ Φρέιβορ στάθηκε στο περιστατικό του 2004, στις ακτές του Σαν Ντιέγκο, όταν συνάντησε ένα λευκό, «λείο» αντικείμενο, το οποίο παρομοίασε με καραμέλα Tic Tac ή μία δεξαμενή προπανίου. Αιωρείτο πάνω από το νερό και έπειτα υψώθηκε, επιτάχυνε και εξαφανίσθηκε. «Η τεχνολογία που αντιμετωπίσαμε, ήταν πολύ ανώτερη από οτιδήποτε είχαμε αναπτύξει», σημείωσε ο κ. Φρέιβορ για επεισόδιο, όταν ερωτήθη για ποιον λόγο τα UAP αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί, ώστε να μην αποκαλυφθεί το μυστικό»

Κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Γκρους συμπλήρωσε στην κατάθεση πως «έχω λάβει γνώση υποθέσεων δολοφονίας ανθρώπων από τις μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν τα κρατικά μυστικά» αναφορικά με την ύπαρξη αλλά και την κατοχή UFO από την αμερικανική κυβέρνηση.

Στη συνέχεια, σχολίασε πως «κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων μου, ενημερώθηκα για την ύπαρξη προγράμματος ηλικίας δεκαετιών, με στόχο την ανάκτηση, μελέτη και μίμηση της τεχνολογίας» τουλάχιστον ενός εξωγήινου αεροσκάφους, το οποίο συνετρίβη στη Γη και βρίσκεται στην κατοχή του Υπουργείου Άμυνας.

«Όμως, η υπηρεσία μού αρνήθηκε την πρόσβαση στο συγκεκριμένο υλικό και μάλιστα, οι ισχυρισμοί μου οδήγησαν σε συστηματικά αντίποινα εναντίον μου, με επιπτώσεις τόσο στην εργασιακή, όσο και την ιδιωτική μου ζωή. Άνθρωποι επλήγησαν επαγγελματικά και σωματικά από την προσπάθεια της κυβέρνησης για συνεχή συγκάλυψη των πληροφοριών για τα UFO. Υπήρξαν στιγμές, κατά τις οποίες φοβόμουν για τη ζωή μου και ευελπιστώ ότι τούτες οι αποκαλύψεις θα φέρουν αυξημένη διαφάνεια από το κράτος», υποστήριξε ο μάρτυρας.

Στη δική του κατάθεση, ο Ράιαν Γκρέιβς ισχυρίσθηκε πως στρατιωτικοί πιλότοι και κυβερνήτες εμπορικών πτήσεων «κατακλύζονται από αμηχανία και ντροπή εάν αναφέρουν τυχόν θέαση εξωγήινου στοιχείου, υπό τον φόβο ότι θα στιγματιστούν» και προέτρεψε άπαντες «να αφήσουμε στην άκρη τη στοχοποίηση και να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της ασφάλειας και της προστασίας. Ο αμερικανικός λαός αξίζει να γνωρίζει την αλήθεια και όλα όσα συμβαίνουν στον ουρανό μας. Η διαδικασία έχει καθυστερήσει παρά πολύ καιρό».

«Πρέπει να υπάρχουν περισσότερες αναφορές, πρόκειται για ζήτημα κυβερνητικής διαφάνειας»

Λαμβάνοντας τελευταίος τον λόγο και καταλήγοντας στο συμπέρασμα της ακροαματικής διαδικασίας του Κογκρέσου για το μείζον –και διαχρονικό– ζήτημα των UAP, ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής και μέλος της υποεπιτροπής Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τιμ Μπέρτσετ, υπογράμμισε ότι «δεν φέρνουμε πράσινα ανθρωπάκια ή ιπτάμενους δίσκους στην ακρόαση, απλώς εξετάζουμε τα δεδομένα. Θα αποκαλύψουμε τη συγκάλυψη και ευελπιστώ ότι η αυτή είναι μονάχα η αρχή για ακόμη περισσότερες ακροάσεις».

Πάντως, το Πεντάγωνο έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά οιονδήποτε ισχυρισμό περί συγκάλυψης, με την εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, Σου Γκαφ, να τονίζει ότι οι ερευνητές δεν έχουν βρει «καμία επαληθεύσιμη πληροφορία, η οποία να τεκμηριώνει τις εικασίες ότι κατεγράφησαν παλαιότερα ή υπάρχουν σήμερα προγράμματα αναφορικά με την κατοχή ή την αντίστροφη μηχανική εξωγήινων υλικών». Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας κυβερνητικός αξιωματούχος δεν βρέθηκε στο Κογκρέσο προκειμένου να καταθέσει.

Αναμφίβολα, οι νομοθέτες ασκούν –ολοένα και αυξανόμενη– πίεση στο Πεντάγωνο, με σκοπό οι ομοσπονδιακοί μηχανισμοί να λειτουργούν με μεγαλύτερη διαφάνεια σε όλο το φάσμα των UAP, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα UFO. Φυσικά, αποτελεί πασιφανές γεγονός ότι η συζήτηση έχει «αναζωπυρωθεί», με το θέμα να έχει λάβει νέες διαστάσεις και πλέον, αναμένονται τα επόμενα βήματα· τόσο από πρόσωπα υψηλού κύρους (όπως στην ακρόαση της περασμένης Τετάρτης), όσο και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης

Ακρόαση στο Κογκρέσο: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει στην κατοχή της UFO και εξωγήινο «βιολογικό υλικό»

Ακρόαση στο Κογκρέσο: «Άνθρωποι δολοφονήθηκαν για να μείνει μυστική η ύπαρξη UFO»

Ιστορική μέρα: Για πρώτη φορά θα ακουστεί ηχητικό ντοκουμέντο από UFO (vid)

ΗΠΑ: Αξιωματούχοι της CIA είδαν UFO στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ