ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αξιωματούχοι της CIA είδαν UFO στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

ΗΠΑ: Αξιωματούχοι της CIA είδαν UFO στη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου

Ένας αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), γερουσιαστής και στρατιωτικό προσωπικό ανέφεραν ότι «δύο  κυκλικά αντισυμβατικά αεροσκάφη που μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους φάνηκαν να απογειώνονται σχεδόν κάθετα».

Μια νέα σειρά αποχαρακτηρισμένων εγγράφων της δολοφονίας του John F Kennedy θα μπορούσε να προσθέσει περισσότερο καύσιμο στις θεωρίες των Αμερικανών για την ύπαρξη UFO.

Σύμφωνα με την Daily Mail έγγραφα των μυστικών υπηρεσιών από το 1955 αναφέρουν ότι «τρεις αξιόπιστοι Αμερικανοί παρατηρητές» είδαν ιπτάμενους δίσκους πάνω από τη Σοβιετική Ένωση.

Ένας αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), γερουσιαστής και στρατιωτικό προσωπικό ανέφεραν ότι «δύο κυκλικά αντισυμβατικά αεροσκάφη που μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους φάνηκαν να απογειώνονται σχεδόν κάθετα».

Το έγγραφο περιγράφει το σκάφος να περιστρέφεται και να εκτοξεύει «σπινθήρες ή φλόγες» πριν περάσει πάνω από το τρένο στο οποίο επέβαιναν.

Αν δεν έχει γίνει γνωστό γιατί οι τρεις Αμερικανοί βρίσκονταν στην ΕΣΣΔ εκείνη την εποχή, το επίσημο έγγραφο της CIA αναφέρει ότι «και τα δύο ιπτάμενα αεροσκάφη σε μορφή δίσκου απογειώθηκαν σχετικά αργά σε ύψος περίπου 6.000 πόδια, και μετά η ταχύτητα αυξήθηκε απότομα σε οριζόντια πτήση και στα δύο προς βόρεια κατεύθυνση».

Οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είδαν δύο προβολείς «που δείχνουν σχεδόν κάθετα» περίπου ένα έως δύο μίλια νότια της σιδηροδρομικής γραμμής.

«Οι Αμερικανοί παρατηρητές πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτά τα αντισυμβατικά αεροσκάφη είναι ιπτάμενοι δίσκοι», αναφέρετε στο έγγραφο.