ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα - Αποκάλυψη ΣΟΚ: Οπλισμένος βοηθός σερίφη δεν επενέβη στο μακελειό με τους 17 νεκρούς

Φλόριντα - Αποκάλυψη ΣΟΚ: Οπλισμένος βοηθός σερίφη δεν επενέβη στο μακελειό με τους 17 νεκρούς

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένας οπλισμένος βοηθός σερίφη, βρισκόταν στο χώρο του λυκείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας την ώρα που ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ «θέριζε» αθώες ζωές και δεν επενέβη.

ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΝΩ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΝ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΑΡΗ

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε δημοσιογράφους, ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ της Φλόριντα, Σκοτ Ίσραελ, ο βοηθός σερίφη Σκοτ Πίτερσον είχε υπηρεσία στο λύκειο εκείνη την τραγική ημέρα αλλά παρέμεινε έξω από το κτήριο ενώ ακούγονταν τα πυρά

Οι ενέργειες του Πίτερσον καταγράφηκαν σε βίντεο. «Αυτό που είδα ήταν ένας βοηθός σερίφη να φτάνει στη δυτική πλευρά του κτιρίου 12, να παίρνει θέση εκεί. Δεν μπήκε ποτέ μέσα», δήλωσε ο Ίσραελ αναφερόμενος σε ένα κτήριο του σχολείου όπου, σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης του μακελειού Νίκολας Κρουζ, σκότωσε τα περισσότερα θύματα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση

Σύμφωνα με τον Ίσραελ, το περιστατικό διήρκησε έξι λεπτά, ενώ ο Πίτερσον έφτασε στο κτήριο αυτό 90 δευτερόλεπτα αφού ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί και μετά έμεινε έξω από αυτό για τέσσερα λεπτά.

florida serifis3

Όταν ρωτήθηκε τι θα έπρεπε να έχει κάνει ο βοηθός σερίφη, ο Ίσραελ απάντησε: «Να πάει μέσα, να αντιμετωπίσει τον δολοφόνο, να σκοτώσει τον δολοφόνο».

Ο Πίτερσον δεν έχει εξηγήσει για ποιο λόγο δεν εισήλθε στο κτήριο, επεσήμανε ο σερίφης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα δώσει προς το παρόν στη δημοσιότητα το βίντεο και ίσως να μην το κάνει ποτέ. Όπως τόνισε αυτό «εξαρτάται από την κατηγορούσα αρχή και την υπόθεση» που θα στοιχειοθετηθεί εναντίον του 19χρονου Κρουζ.

florida serifis2

(Ο Νίκολας Κρουζ)

Ο Ίσραελ επεσήμανε χθες ότι αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα τον βοηθό σερίφη, όμως αυτός πρόλαβε να υποβάλει την παραίτησή του. Επίσης δύο ακόμη βοηθοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή δεν αντέδρασαν με τον προσήκοντα τρόπο σε πολλές καταγγελίες και παράπονα εναντίον του Κρουζ τα τελευταία 10 χρόνια.

Το «ανθρώπινο λάθος»

Ο δράστης του μακελειού κατάφερε να βγει από το σχολείο όταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία μαζί με τους μαθητές που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τα πυρά του.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σχολείο πίστεψαν ότι ο δράστης ήταν ακόμη μέσα στο κτίριο, βασιζόμενοι στο βίντεο που είχε καταγράψει μια κάμερα ασφαλείας το οποίο πίστεψαν ότι τους δείχνει εικόνες σε απευθείας μετάδοση. Στην πραγματικότητα οι εικόνες που παρακολουθούσαν είχαν καταγραφεί 20 λεπτά νωρίτερα.

Ωστόσο χθες (22/02), ο Τόνι Πουστίτσι διοικητής της αστυνομίας της πόλης Κόραλ Σπρινγκς, γειτονικής του Πάρκλαντ, τόνισε ότι το λάθος οφείλεται «στον ανθρώπινο παράγοντα», όμως δεν έθεσε σε κίνδυνο ζωές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κρουζ περιδιάβαινε σε ένα εμπορικό κέντρο για περισσότερο από μία ώρα μετά το μακελειό και πήγε σε δύο ταχυφαγεία προτού τον εντοπίσουν οι αρχές και τον συλλάβουν.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Σαρώνει η Εφορία – Μπαράζ κατασχέσεων ακόμη και έφοδος σε τραπεζικές θυρίδες

Ειρήνη Λαγούδη: Θρίλερ δίχως τέλος - Τι μαρτυρά το αποτύπωμα σόλας παπουτσιού μέσα στο αυτοκίνητο

Σχετικές ειδήσεις