ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μεταρρυθμίσεις ή λαϊκισμός» το νέο δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Μεταρρυθμίσεις ή λαϊκισμός» το νέο δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αλλαγή στην αντιπολιτευτική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά το πέρας των διεθνών επαφών του στο Παρίσι, προτάσσοντας ως νέο δίλημμα τη φράση «μεταρρυθμίσεις ή λαϊκισμός».

Στη Συγγρού, αν και επικρατεί κλίμα ευφορίας για το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στη γαλλική πρωτεύουσα και τις συναντήσεις που είχε με προσωπικότητες της πολιτικής και της οικονομίας, όπως ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, εντούτοις αναζητείται νέος τρόπος αναχαίτισης της κυβερνητικής ρητορικής.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης να δώσουν έμφαση σε μια «διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης», η οποία έχει ως απώτερο στόχο την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε κάθε δυνατή ευκαιρία η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη χθεσινή ωριαία συνάντησή του με τον κ. Γκουρία, είπε πως «η χώρα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής με μείωση των φόρων με έμφαση στις δομικές μεταρρυθμίσεις, όσο δύσκολες και αν είναι αυτές, προκειμένου να μπορέσει να ανασάνει η πραγματική οικονομία και να περάσει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς».

https://www.newsbomb.gr/tag/axiwmatikh-antipoliteysh

Σχετικές ειδήσεις