ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απεσύρθη η τροπολογία για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ

Απεσύρθη η τροπολογία για το ασφαλιστικό της ΔΕΗ από τον ΑΔΜΗΕ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΠΕΚΑ), Γιάννης Μανιάτης, απέσυρε πριν από λίγο από το νομοσχέδιο για την πώληση του 66% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), την επίμαχη τροπολογία για τη ΔΕΗ Α.Ε. που ήταν ερμηνευτική προγενέστερης διάταξης και όριζε ότι:

A: Η ΔΕΗ Α.Ε και τα νομικά πρόσωπα που δημιουργούνται από αυτήν εν ουδεμία περίπτωση ευθύνονται για υποχρεώσεις προκύπτουσες από την παλαιά (προ του νόμου 2773/1999) ασφαλιστική λειτουργία της ή και σχετίζονται με τη χρηματοδότηση της τυχόν διαφοράς εσόδων μείον παροχές του ασφαλιστικού φορέα του προσωπικού της.

Β: Η ασφαλιστική κάλυψη και προστασία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ Α.Ε. στο προσήκον επίπεδο αποτελεί αποστολή και υποχρέωση αποκλειστικά του ασφαλιστικού φορέα τους και του κράτους και όχι της ΔΕΗ Α.Ε.

petr 0

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθανάσιος Πετράκος, εξέφρασε την ικανοποίηση του που η κυβέρνηση απέσυρε την «κατάπτυστη», όπως την χαρακτήρισε, τροπολογία. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται της ανάγκης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, υποστηρίζοντας ότι ενισχύσει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα, και σύσσωμη την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ξεπούλημα των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας».

Διαβάστε επίσης:

Κουκουλόπουλος για ΑΔΜΗΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει μόνο στην καταστροφή

Συνδικαλιστές ΔΕΗ: Γιατί δεν θέλουμε την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Παπαγεωργίου: Ξεκάθαρο ότι διατηρείται ο δημόσιος έλεγχος στον ΑΔΜΗΕ

Για «ξεπούλημα της ΔΕΗ» κάνει λόγο η Ραχήλ Μακρή

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Σκληρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Μακρή: Επιχειρούν τον κατακερματισμό και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

«Μάχη» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης στη συζήτηση για την πώληση του ΑΔΜΗΕ

ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα λογοδοτήσουν για το έγκλημα στον ΑΔΜΗΕ

Επιτάχυνση της αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ